Sözleşmeli öğretmenlik ön başvurusu nereden, nasıl yapılır?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuru tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ön başvuruların hangi tarihte başlayacağı kesinlik kazandı. Peki, sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru nereden, nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceden yaptığı açıklamasında, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için müjdeli haberi vermişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da yapılan duyuruda sözleşmeli öğretmenlik ataması için ön başvuruların alınacağı tarihi paylaştı.

Sözleşmeli Öğretmenlik Ön Başvurular Ne Zaman?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuruların 15 Mart 2021 tarihinde başlayacağı ve 26 Mart 2021 tarihinde de sona ereceği açıklandı.

Sözleşmeli öğretmenlik ön başvurusu nereden, nasıl yapılır?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Erdoğan’ın 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması açıklamasından sonra daha önceden bu konuya değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son ifadelerinde şimdilik çok net bir tarih vermenin mümkün olmadığını ancak öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceklerini söylemişti.

Toplam kadro ihtiyaçlarını belirledikten sonra bütçenin netleşeceğine değinen Selçuk, öğretmen atamalarının hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşmelere kısa zamanda başlayacaklarını ve daha sonrasında da adaylara branş dağılımı listelerini duyuracaklarını dile getirmişti.

 2020 yılında gerçekleştirilen öğretmen atamalarında 60 ayrı branş üzerinden seçim yapılmıştı. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması gerçekleştirilmişti.

İşte o öğretmen atamalarından bazıları;

Sınıf öğretmenliği ataması 2831,

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801,

İngilizce öğretmeni ataması 1739,

Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518,

İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701

Sözleşmeli Öğretmen Başvuruları Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden alınacaktır.

Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra, sözlü sınav merkezi tercihlerini işaretleyecektir.

 

Sözleşmeli öğretmenlik ön başvurusu nereden, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler sözleşmeli mğretmenlik atama ön başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.