Soya sütünden yapılan vejeteryanların tercih ettiği besin nedir? 6 Ekim Hadi ipucu! 20.30 cevabı

Vejeteryanların tercih ettiği soya sütünden yapılan besin nedir? Bugün akşam 20:30'da başlayacak olan Hadi uygulaması sabırsızlıkla bekleniyor. Kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören yarışmanın bugünkü yarışmanının ipucu sosyal medya hesabında yayımlandı. Peki vejeteryanların tercih ettiği soya sütünden yapılan besin nedir? Hadi 6 Ekim 20:30 sorusu ipucu! Detaylar haberimizde...

Hadi uygulaması son zamanların popüler uygulaması arasında yer alıyor. Kullanıcılar bugün başlayacak yarışmayı büyük bir merakla bekleniyor. Bu akşam 20:30'da başlayacak olan yarışmanın ipucu Hadi'nin sosyal medya hesabında yayınlandı.Peki vejeteryanların tercih ettiği soya sütünden yapılan besin nedir? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Soya sütünden yapılan vejeteryanların tercih ettiği besin nedir? 6 Ekim Hadi ipucu! 20.30 cevabı

DAHA ÇOK VEJETERYANLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLEN VE SOYA SÜTÜNDEN YAPILAN BESİN NEDİR?

TOFU NEDİR?

Tofu, soya fasulyesinin haşlanıp asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniri’ne verilen isimdir. Çorbalardan tatlılara, yemek ve kızartmalarak kadar pek çok üründe kullanılabilir.

TOFU NASIL YAPILIR?

Tofu Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kg soya fasulyesi (6 saat suyun içinde bekletilmelidir)
250 ml taze sıkılmış limon suyu
3,5 litre su

Suda bekletilmiş soya fasulyeleri küçük parçalar halinde ve üzeri su ile fazlasıyla kaplanacak şekilde doldurulup, blender’da püre haline getirilir. Yeterince büyük bir tencere içine temiz bir tülbent serilir. Tülbent içine püre dökülür. Tülbent sıkılarak suyu çıkarılır , tofu için kullanılacak kısım çıkan sudur, kalan protein açısından zengin posaya japonlar okara adını vermektedirler. Okara ile de çeşitli tarifler yapmak mümkün. Tencerede posadan kalan su ( soya sütü ) orta ateşte sürekli karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Sonra ocağın altını kısılır ve kendi halinde kaynayana kadar pişirmeye devam edilir. Kaynama işleminden sonra ocağın altı kapatılır ve el değdiğinde sıcak fakat eli çok yakmayacak ısıya gelene kadar soya sütünü bekletin ( Norma sütten yoğurt mayalarken beklenilen sıcaklık – 40 derece civarı.) Limon suyu genişce bir kaba alınır. 40 dereceye yakın sıcaklıktaki soya sütü biraz yüksekten kaba dökülür ve köpürmesi sağlanır. Köpük oluşacak kadar yüksekten dökülmesi gerekmektedir. Dökme işlemi bittikten sonra 5 dakika boyunca karışımın iyice kıvama gelmesi/ kestirilmesi için kap yerinden oynaılmamalıdır. 5 dakika geçtikten sonra karışım yeniden tülbent üzerine alınır ve altına bir tencere, üstüne ise ağırlık koyarak suyunu iyice süzdürülür.

Eğer 25 dakika bekletirseniz, yumuşak tofu – 30 dakika bekletirseniz orta sertlikte tofu, 35 dakika bekletirseniz sert tofu oluyor.

Ben sert tofu yaptım, kalıp halinde tülbentten ayrıldı. Bunu hemen yemeyecekseniz, bir kabın içine dilimleyerek aktarabilir ve üstünü su ile kaplamanız (ve arada bir suyunu süzdürüp taze su koymanız) kaydıyla 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

HADİ

Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; "cepteki televizyon" teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

 

Soya sütünden yapılan vejeteryanların tercih ettiği besin nedir? 6 Ekim Hadi ipucu! 20.30 cevabı ile ilgili etiketler 6 Ekim Soya sütünden yapılan besin hadi 20.30
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.