Suudi gazeteci kaçırıldı mı? Aynı anda konsolosluğa gelen Suudiler kim?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, evlilik işlemleri için Suudi Arabistan Konsolosluğu'na gitmesinden sonra bir daha haber alınamamıştı. Nerede olduğu bilinmeyen Kaşıkçı ile ilgili akşam saatlerinde sıcak bir gelişme yaşandı. AA'nın emniyete dayandırdığı habere göre Kaşıkçı konsolosluktan hiç çıkmadı. O sıralarda 2 uçakla gelen Suudi yetkililer de konsolosluktaydı. Ve geldikleri uçakla Türkiye'den ayrıldılar. Bu bilgi Cemal Kaşıkçı bu kişilerce mi kaçırıldı sorusunu gündeme getirdi.

Anadolu Ajansı'nın emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı (Jamal Ahmid H. Khashoggi) 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Konsolosluğundan bir daha çıkmadı.

AA'nın emniyet yetkililerine dayandırdığı habere göre Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği saatlerde, bir kısmı Suudi yetkili olmak üzere 15 Suudi vatandaşının 2 uçakla İstanbul’a gelip aynı saatlerde konsoloslukta bulundukları belirlendi.

Bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi.

TÜM GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR İNCELENİYOR

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor.

Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

KAÇIRILDI MI?

Emniyete dayandırılan bu bilgiye göre gazeteci Cemal Kaşıkçı konsolosluktan hiç ayrılmadığına göre kaçırılmış olabilir mi? 

Kaçıran kişiler aynı saatlerde konsoloslukta bulunan Suudi yetkililer mi? 

Şimdi emniyet ve savcılık bu sorulara yanıt arıyor...

Suudi gazeteci kaçırıldı mı? Aynı anda konsolosluğa gelen Suudiler kim? ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı kayıp gazeteci suudi arabistan konsolosluğu