Sokak hayvanlarının yeri barınaklar mı, sokaklar mı? 'Saldırgan hayvanlar barınaklarda olmalı!'

Sokak hayvanların barınaklarda mı, yoksa sokaklarda mı olmalı tartışması devam ediyor. Bağcılar Belediyesi'ne giden SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, yetkili kişilere ve vatandaşa mikrofon uzatarak tartışmanın nabzını yokladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş, geçtiğimiz günlerde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışma yaratan bu olay sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanlarının yerinin barınaklar olduğunu konusunda belediyelere çağrı yaptı. Bir kesim sokak hayvanlarının yerinin barınaklar olmadığını söylerken, diğer bir kesim ise sokak hayvanlarının ve tehlikeli ırkların barınaklarda bakılması gerektiğini savundu.

Tartışmanın nabzını yoklayan SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Bağcılar Belediyesi'ne gitti ve vatandaşa mikrofon uzattı.

Sokak hayvanlarının yeri barınaklar mı, sokaklar mı? 'Saldırgan hayvanlar barınaklarda olmalı!'

"SAHİPSİZ YASAKLI IRKLAR KAPSAMINDA OLMAYAN AMA SALDIRGAN OLAN HAYVANLAR BARINAKLARDA MÜŞADE ALTINA ALINMALI"

Bağcılar Belediyesi'nde Veteriner Hekim Yunus Özarslan, "Bağcılar Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının, yaralı, hasta, tedaviye muhtaç ya da saldırganlık eğilimi olan hayvanları alarak merkezimizde tedavisini, rehabilitasyon ve sahiplendirilmesi konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu olayın faili, yasaklı ırklar dediğimiz pitbullların sokakta bulunmaları tehlike arz ediyor. Belediye olarak gelen ihbarları değerlendirerek, bu hayvanları sokaktan alınarak merkezimizde rehabilitasyonunu gerçekleştiriyoruz. Hem ön tedavisini yapıyoruz, hem de saldırganlık eğilimleri varsa onu bertaraf ediyoruz. Sokakta sahipsiz olup bakılan hayvanlar var, onların kısırlaştırılması ve varsa tedavi ihtiyaçlarını merkezimizde yapıyoruz. Saldırgan hayvanları barınaklarda koruma altına almak en ideali. Orada gözetim altında olacak ve herhangi bir canlıya zarar vermeyecektir. Bunların dışında sahipsiz olup, yasaklı ırklar kapsamında olmayan ama saldırgan hayvanların barınaklarda müşahede altında kalması en doğru. Burada rehabilitasyon yaptığımız için rahat hale getirmeye çalışıyoruz. Bu hayvanlar sokakta olduğu sürece canlılara zarar vermeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"PİTBULLLAR UYUŞTURULARAK BAKILMALI"

Vatandaş, "Belediyeler sokak hayvanları için barınak kurmalı. O hayvanların saldırganlaşmasını nasıl sağladılar bilmiyorum. Köpeklerin serbest bırakılmaması gerekiyor, insana zarar verecek bir hayvan. Bir şekilde uyuşturularak ya da besleyerek bakılması gerekiyor. Normalde bu kadar sinirli değiller. Neden sahibine değil de etrafındakilere saldırıyorlar?" dedi.

Videonun tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

Sokak hayvanlarının yeri barınaklar mı, sokaklar mı? 'Saldırgan hayvanlar barınaklarda olmalı!' ile ilgili etiketler pitbull barınaklar Bağcılar Belediyesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.