Snapchat, büyük umutlarla geliştirdiği Pixy Drone girişimini hüsranla sonlandırdı

Snap, Nisan ayında piyasaya sunduğu Pixy Drone girişimini ekonomik sebeplerden ötürü durdurduğunu açıkladı.

İnsanların foroğraf çekildikleri ve bunları bir süreliğine paylaştığı sosyal mesajlaşma platformu olan Snapchat, birkaç ay önce duyurduğu Pixy Drone projesini tanıttı. Şimdilerde Snap kurucu ortağı ve CEO'su Evan Spiegel üretimi durdurulacağını açıkladı. Evan Spiegel kaynakların yeniden değerlendirilmesi ve Drone fiyatlarının düşmesi sebebiyle bu kararın alındığını açıkladı.

Selfie çubuğuna son dedirten proje, hem daha rahat çekilmenizi sağlıyor ve güzel pozlar yakalıyor. Fotoğraf ve video çekebilen Pixy Drone, manzara ve selfie çekimlerinnde daha çok işe yarıyor. Drone, kullanıcının el komutuyla havalanır, çekim yapar ve daha sonra kullanan kişinin eline iner. Drone ile çekilen tüm foroğraf ve videolar telefona aktarılıyor ve Snapchat üzerinden paylaşılabiliyor.

Snapchat, büyük umutlarla geliştirdiği Pixy Drone girişimini durdurdu

 

SNAP, TARİHİN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜNÜ YAŞADI

 Küresel ekonomik diğer şirketleri olduğu gibi Snapchat firması da etkilendi. Son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ürün ve taleblerinin üretimine yansıdı ve bu durumda şirket, tarihin en büyük düşüşünü yaşadı. Bu sebeple pek rağbet görülmeyen yeni geliştirdiği Pixy Drone projesini durdurdu. Elde kalan drone stoklarının satılması bekleniyor. Satışlar tamamlandıktan sonra şirket, Pixy Drone' ları piyasadan tamamen silmeyi planlıyor.

İŞÇİ ALIMINI DURDURDU

Hisselerinde ve büyüme oranında oldukça düşüş yaşayan şirket,yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle işçi alımlarını Pixy Drone projesini durdurmadan önce kısmaya başlamıştı. Sadece ilk başarısızlığı Pixy Drone ile değil 2016 yılında geliştirdiği Spectacles ile yaşamıştı. Spectacles adındaki gözlükler, kullanıcıların resim ve video çekmesini sağlıyordu. Ancak istenilen oranda başarı sağlayamadı ve şirketi 40 milyonluk bir zarar uğrattı.

Snapchat, büyük umutlarla geliştirdiği Pixy Drone girişimini hüsranla sonlandırdı ile ilgili etiketler Snapchat snap Pixy Drone
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.