Slack nedir? Nasıl kullanılır? Türkçe kullanılır mı?

Şirketler büyüdükçe, şirket içinde iletişime geçmek günden güne zorlaşmakta ve e-mailleri takip etmek bir çile haline gelmektedir. Teknoloji ile ilgili olan ve yoğun tempoda çalışan şirketler tarafından popüler olan uygulamalardan biri de Slack. Peki, Slack nedir? Nasıl kullanılır? Slack Türkçe kullanılabilir mi? Tüm soruların cevabı haberimizde... 

Slack, belirli uygulamalarla entegre olan, bütçe onayları, satış fırsatları ve kod incelemeleri gibi iş yaşamı ve günlük hayatta teknoloji kullanımına yarar sağlayan uygulamalar özellikle yoğun iş temposu içinde olan şirketler tarafından kullanılmaktadır. Peki, Slack nedir? Nasıl kullanılır? Slack Türkçe kullanılabilir mi? Tüm soruların cevabı haberimizde... 

Slack nedir?  Nasıl kullanılır?  Türkçe kullanılır mı?

 

SLACK NEDİR?

Şirketler büyüdükçe, şirket içinde iletişime geçmek günden güne zorlaşmakta ve emailleri takip etmek bir çile haline gelmektedir. Bu şirketlerden birinde çalıştığınızı, yazılımcısından tutun da her bir ayrı departmanda çalışanların birbiriyle iletişime geçmeye çalıştığını düşünün. Tabii ki hepimizin istediği tek şey sade, açık ve anlaşılır bir haberleşme sistemi. Genellikle bu haberleşmeyi email, Skype hatta mesaj ile yapıyoruz.

Slack, Stewart Butterfield tarafından kurulan bir takım içi haberleşme aracıdır. Stewart’ın şirketinin yeni bir online oyun geliştirirken kullandığı bu haberleşme aracının şu an kullanıcı sayısı milyonları geçmiş durumda. Stewart’ın adını daha önce Flickr’ın Kurucu Ortağı olarak da duymuştuk. Slack’ın takım yönetimi konusunda bu denli başarılı olmasının bir diğer göstergesi de denebilir.

Çoğu kişi için günün başlangıç ve bitişi aynıdır.  Çoğu zaman birden çok kişiden gelen önemli bir maili takip etmenin nasıl zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Her ne kadar düzenli olduğunu düşünsek de ihtiyacımız olan şeyleri ararken harcadığımız zamanın haddi hesabı yok. Bu da verimliliğin düşmesindeki en büyük nedenlerden biri. ''Geçen haftaki sunumun revize edilmiş hali nerede? 7 ay önceki toplantıda aldığımız kararların pdf’i nerede? Bunların cevabını en kısa sürede bulmak ve verimliliğinizi arttırmak için demode hale gelmiş email’i bırakmanın vakti sizce de gelmedi mi?''

TÜM BÜYÜK ŞİRKETLER YANILIYOR OLAMAZ

Verimliliği arttırıp zamandan kazanç sağlayan bu programı kullananları da küçümsememek gerek. Çünkü hepimizin bildiği Silikon Vadisi’ndeki büyük firmalar bu programı aktif olarak kullanmakta. LinkedIn, Salesforce, Google, Intuit, PayPal, eBay, Uber, Electronic Arts, Buffer, Yahoo, Dropbox, Pinterest, GitLab bunlardan bazıları.

NEDEN BU KADAR SIK KULLANILIYOR?

1. TÜM ŞİRKET İÇİ KONUŞMALARINIZ TEK BİR YERDE 

Bitmeyen mailleşmeleri takip etmek, skype konuşmalarını hatırlamak, Whatsapp’daki veya diğer mesajlaşma programlarındaki grup konuşmalarını yakalamak bir süre sonra oldukça yorucu bir hale gelmekte, bu da şirket içinde iletişim kopukluğuna neden olmaktadır.

Slack nedir?  Nasıl kullanılır?  Türkçe kullanılır mı? - Resim : 2

2. HALİ HAZIRDA KULLANDIĞINIZ SERVİSLERLE ENTEGRASYONU 

Slack’in entegrasyonları sayesinde sıkça kullandığınız programlarla verimliliğinizi arttırabilirsiniz. En çok kullanılan bu servisler dışında daha yüzlerce uygulama ile entegrasyonu mevcut. Bunlardan bazıları; Google Drive, Dropbox, Skype, Crashlytics, Datadog, Google+ Hangouts.

TÜM ENTEGRASYONLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

3. TÜM İÇERİKLERİNİZ TEK BİR ARAMA ÇUBUĞUNDA 

Slack ile birlikte 3 hafta önce ekibinizden birinin attığı linki bulmak veya 2 ay önce grupta yazılan bir kodu bulmak artık inanılmaz kolay.

Slack nedir?  Nasıl kullanılır?  Türkçe kullanılır mı? - Resim : 3

Slack içindeki arama aracıyla aradığınız şeyi filtrelendirebilir, aradığınız şeyin hangi kanalda ya da kimden geldiğini belirleyebilirsiniz.

4. DOSYA PAYLAŞIMI

Sahip olduğu Dropbox ve Google Drive entegrasyonu ile takım içinde dosya alışverişini oldukça basit bir hale getiren Slack, yazılım ya da doküman dışında özel konuşmalarınızda da kişisel dosyalarınızı paylaşmanıza imkan veriyor.

Slack nedir?  Nasıl kullanılır?  Türkçe kullanılır mı? - Resim : 4

5. BİREBİR VE ÖZEL GRUPLAR.

“Private Channel” (kişisel kanal) ile belirlediğiniz kişilerle farklı bir kanal üzerinden konuşabilirsiniz. “Direct Message” ile ekibinizdeki biriyle birebir sohbet edip görüntülü konuşma imkanınız da bulunmakta.

6. HER YERDEN ERİŞİM KOLAYLIĞI 

Slack’in mobil versiyonları da var. Windows, macOS, iOS, Android uygulamaları ve browser desteği ile her an her yerden erişim kolaylığı sunuyor.

Slack nedir?  Nasıl kullanılır?  Türkçe kullanılır mı? - Resim : 5

SLACK NASIL KULLANILIR?

Slack'a kayıt olduktan sonra iş dallarına göre kimlerle iletişime gireceğinizi belirleyin. Kim hangi grupta olmalı? Bu sorunun yanıtını verebiliyorsanız işiniz kolay. İlgili birime göre kanal açıp ilgili kişileri eklemelisiniz. Açılan grupları ister dışarıya açık isterseniz de kapalı olarak konumlandırabileceğinizi de unutmayın. Eğer bir takıma katılacaksanız da takım sahibinden gelen davetmailine tıklayın. Mail'i açtığınızda ''Join Team'' (takıma katılın) ibaresine tıklayın. Böylece artık Slack kullanıcısı olabilirsiniz. 

SLACK TÜRKÇE KULLANILABİLİR Mİ?

Slack uygulamasında Dil ayarlarına baktığınız zaman Türkçe'nin olmadığını göreceksiniz. Slack, İngilizce, Almanca ve Fransızca dahil 5 dil kullanımına uygundur. 

Slack nedir? Nasıl kullanılır? Türkçe kullanılır mı? ile ilgili etiketler slack nedir nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.