Uyku apnesi ehliyet almaya engel mi? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamaz mı?

Bugün sabah saatlerinde, ehliyet alımıyla ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Söz konusu haberlere göre, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle "uyku apnesi" rahatsızlığı olan kişilerin artık ehliyet alamayacağı iddia ediliyordu. Peki, Uyku apnesi ehliyet almaya engel mi? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamaz mı? İşte ayrıntılar...

Bugün erken saatlerde, ehliyet alma süreciyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Son haberlere göre, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle "uyku apnesi" teşhisi konmuş bireylerin artık ehliyet alma hakkının olmadığına dair iddialar ortaya atıldı. Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda belirsizlik bulunmaktadır. Peki, uyku apnesi gerçekten ehliyet alma sürecini engelliyor mu? Uyku apnesi tanısı alanlar artık ehliyet alamayacak mı? İşte detaylar...

Uyku apnesi ehliyet almaya engel mi? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamaz mı?

UYKU APNESİ EHLİYET ALMAYA ENGEL Mİ?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik iddialarını reddederek, uyku apnesi teşhisi konulan bireylerin ehliyet alamayacağı veya yenileyemeyeceği iddialarının manipülatif olduğunu belirtti. DMM, konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

DMM, sürücü adayları ve mevcut sürücülerin sağlık şartları ve muayeneleri ile ilgili kuralların, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik tarafından belirlendiğini hatırlattı.

Merkezin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Geçerli olan yönetmelik kapsamında; ağır veya orta derecede uyku apnesi tanısı konulan ve aynı zamanda gündüz uyuklama belirtileri gösteren bireylerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacakları belirtilmiştir. Ancak, uyku apnesinin kontrol altında olduğu veya tedavi edildiği doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebileceği açıkça belirtilmiştir. Yönetmelikte herhangi bir güncelleme yapılmamıştır."

Açıklamada, kamuoyunun manipülatif paylaşımlara inanmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Uyku apnesi ehliyet almaya engel mi? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamaz mı? ile ilgili etiketler ehliyet
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.