Sigortalı Çalışanlara Devlet 55 Gün İçerisinde Para Yatırıyor! Kimlere Ödeme Yapıyor! Miktar Ne Kadar

Kadın istihdamı bütün modern ekonomilerde olduğu gibi ülkemiz ekonomisin için de önemli bir yer tutuyor. Çalışan kadınlara sağlanan kolaylıklarla da bu durum desteklenmeye çalışılıyor. Bu konuda yapılan yeniliklerden birisi de çalışan ve yeni doğum yapmış olan doğum izni almış annelere yönelik. Bunun için sadece çalışan bir annenin yeni doğum yapmış ve doğum izni almış olması gerekiyor. Bu

Kadın istihdamı bütün modern ekonomilerde olduğu gibi ülkemiz ekonomisin için de önemli bir yer tutuyor. Çalışan kadınlara sağlanan kolaylıklarla da bu durum desteklenmeye çalışılıyor. Bu konuda yapılan yeniliklerden birisi de çalışan ve yeni doğum yapmış olan doğum izni almış annelere yönelik. Bunun için sadece çalışan bir annenin yeni doğum yapmış ve doğum izni almış olması gerekiyor. Bu durumda olan anneler SGK' ya başvuru yaparsa 55 gün içerisinde kendi hesabına para yatırılmış olacak. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı Yardımı

Çalışan annelere yapılan bu yardım Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu ödeme 2020 yılında da yapılmıştı ve o zaman bir gün için 31 lira 96 kuruş olarak belirlenmişti. Bu yıl içinse, günlük 38 lira 15 gün olarak yapılacak. Yatırılacak olan para annenin doğumdan önce aldığı üç aylık maaş tutarı baz alınarak hesaplanacak. 

Doğum Yardımına Nasıl Başvurulur?

Öncelikle anneler yeni doğmuş olan bebeklerin kimlik kartını çıkartmış olmalıdır. Anne ve babadan en az birisi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Kimlik kartını eline alarak Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sitesindeki Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi tam olarak doldurulmalıdır. Bütün bu işleri tamamlayanlar doğrudan Aile Bakanlığı'nın müdürlüklerine veya Sosyal Hizmetler'e başvurusunu yaparak yardımı alabilir.

Sigortalı Çalışanlara Devlet 55 Gün İçerisinde Para Yatırıyor! Kimlere Ödeme Yapıyor! Miktar Ne Kadar

Bu başvuru sırasında sizden hesap numarası istenecektir. Belirtmiş olduğunuz bu hesaba paranız yatacaktır. Herhangi bir banka hesabı olmayan anneler de başvurabilir. Bu durumda ödemeler de PTT şubelerine yapılır. Bu yardımı almak isteyen anneler hemen Aile Bakanlığı'nın sayfasına girerek süreci başlatabilir. Hem doğum yapmış hem de çalışan anneler için hazırlanan bu yardım kadın istihdamını desteklemek için Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altında yapılıyor.    

Sigortalı Çalışanlara Devlet 55 Gün İçerisinde Para Yatırıyor! Kimlere Ödeme Yapıyor! Miktar Ne Kadar ile ilgili etiketler SSK
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.