Şahraman Ne Demek? Şahmaran Dizisi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler?

Serenay Sarıkaya'nın başrolünde olduğu ve Umur Turagay'ın yönettiği Şahmaran dizisi fragmanı yayınlandı. Uzun süredir Adana'da çekimleri devam eden Şahmaran dizisinin başrolünde Burak Deniz ve Seranay Sarıkaya yer alıyor. Peki Şahmaran dizisi konusu nedir, oyuncuları kimler?

Şahmaran dizisi konusu nedir merak ediliyor. Adana'da çekimleri devam eden Şahmaran dizisinin başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz yer alıyor.

ŞAHMARAN DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Pınar Bulut’un senaristliğini yaptığı, Umur Turagay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in yer aldığı dizi, ‘Şahsu’nun öğretim görevlisi olarak gittiği Adana’da, yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşme hikayesini anlatıyor.

Şahsu bu yolculukta kendisini Şahmaran’ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun ortasında buluyor.

ŞAHMARAN NE DEMEK?

Farsça kökenli olan “mara”n ya da “meran” kelimesi yılan anlamına geliyor. İsim de “yılanların şahı” anlamına gelen “Şah-ı Maran’ın” halk arasında söylenegelişi sırasında birleşerek “şahmaran” olmuş halidir.

Dizi hakkında söylenenler ise şu şekilde;

Öğretim görevlisi olarak Adana'ya giden Şahsu, yıllar önce annesini terk eden büyükbabası ile yüzleşme kararı alır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran'ın soyundan gelen ve ismi Mar olan sıra dışı ve gizemli bir topluluk ortasında bulur. Aşkın ve bilgeliğin temsili olan Şahmaran efsanesine koşulsuz inanan Mar halkı, Şahsu'nun gelmesi ile tarihi kehanetin tamamlanmasını bekler. Büyükbabasının karşısına dikilip geçmişin hesabını sormak isteyen Şahsu ve Maran'ın yollarının kesişmesi ile her şey değişecektir.

Şahmaran dizisi ne zaman başlıyor, hangi tarihte? Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’li Şahmaran konusu nedir, oyuncuları kimler?

ŞAHMARAN OYUNCU KADROS

Adana'da çekilen Şahmaran dizisinin kadrosunda Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in yanı sıra;

Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Ekin Gökgöz, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Ayşe Lebriz Berkem, Mert Doğan ve Ece Ertez gibi başarılı isimler yer alıyor.

Şahraman Ne Demek? Şahmaran Dizisi Konusu Nedir, Oyuncuları Kimler? ile ilgili etiketler Şahmaran Dizisi Serenay Sarıkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.