Romanlar Üç Kuruş ile Lonca Mahallesinde filizleniyor! Çıngıraklı Mahallesi gerçekte var mı?

Show TV ekranlarında Ay Yapım imzalı yeni sezon dizilerinden Üç Kuruş büyük bir dikkat çekecek. Çukur dizisinin final bölümünde yayınlanan tanıtımda izleyenlerden olumlu tepkiler alan Üç Kuruş dizisi Roman Mahallesi olan Çıngıraklı da geçecek.

Ve sonunda beklenen dizi Üç Kuruş başlıyor. Çukur dizisinin final yapması sonrasında heyecanla beklenen yapımlardan birisi olan Üç Kuruş’un oyuncu kadrosu belli oldu. Çekimleri halen devam eden dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmezken Çıngıraklı Mahallesi şimdiden herkesin odak noktası haline geldi.

Son derece renkli görüntülere sahne olan Üç Kuruş dizisinin tanıtım fragmanı kimi izleyenler tarafından beğenilirken kimilerinin de tepkilerine sebebiyet verdi. Renkli kostümlerin yanı sıra dansları ve müzikleri ile Roman Mahallesi Çıngıraklı’daki hayatı gözler önüne seren dizinin ilk bölümünün ne zaman başlayacağı sorgulanır oldu.

Romanlar Üç Kuruş ile Lonca Mahallesinde filizleniyor! Çıngıraklı Mahallesi gerçekte var mı?

Tanıtımdaki sahnelerde tarih boyunca ezilen Romanların dünyasına farklı bir bakış açısı getirildiği ve tanıtımda yer alan söz konusu sahnesinde bir kadın doktorun olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Buradaki asıl mesela ise Romanların sadece darbukacı, çiçekçi, yankesici, falcı olmadığına vurgu yapılması ilgi gördü.

Başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu ve Ekin Koç’un yer aldığı Üç Kuruş dizisi Roman Mahallesi olan Çıngıraklı’da gerçekleşen görkemli bir düğün ile start alacak.

Romanlar Üç Kuruş ile Lonca Mahallesinde filizleniyor! Çıngıraklı Mahallesi gerçekte var mı? - Resim : 2

Çılgıraklı Mahallesi Nerede?

Ay Yapım imzalı olan Üç Kuruş dizisinin çekimlerine devam edilirken Çukur dizisi gibi bir mahallede geçecek olan Üç Kuruş şimdiden ilgi görüyor. Üç Kuruş’un hikayesinde Romanların hayatı Çıngıraklı Mahallesi’nde dile getirilecek. Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı ise Üç Kuruş dizisindeki Çıngıraklı Mahallesi’nin İstanbul’un Balat semtinde olduğudur.

Üç Kuruş dizisinin çekimleri Nişantaşı’nda gerçekleşiyor. Üç Kuruş dizisinde Kartal ile Organize Şube komiseri Efe’nin çarşı da karşılaştığı sahne ise Abdi İpekçi Caddesi üzerinde yer alıyor.

Romanlar Üç Kuruş ile Lonca Mahallesinde filizleniyor! Çıngıraklı Mahallesi gerçekte var mı? - Resim : 3

İstanbul’da meşhur olan Roman mahalleleri arasında Sulukule yani Sultan Mahallesi ve Balat’taki Lonca Mahallesidir. Sulukule’deki Sultan Mahallesi kentsel dönüşüm nedeni ile yıkıldığı için artık romanların yaşamlarını anlatan bir bölge değildir. Üç Kuruş dizisi İstanbul Balat’ta yani Lonca Mahallesi olarak bilinen yerde gerçekleşecek. Yani gerçekte İstanbul’da Çıngıraklı Mahallesi yoktur.

Romanlar Üç Kuruş ile Lonca Mahallesinde filizleniyor! Çıngıraklı Mahallesi gerçekte var mı? ile ilgili etiketler Üç Kuruş Çıngıraklı Mahallesi Lonca Mahallesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.