Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi olacak 2024? Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs ücretsiz mi?

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Ramazan Bayramı'na çok kısa bir süre kaldı. 9 günlük tatilin başlamasıyla birlikte, Ramazan Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi olacak 2024? Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs ücretsiz mi? Ayrıntılar haberimizde...

Bayram tatili nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de bazı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda, Ramazan Bayramı'na çok kısa bir süre kala toplu taşımanın (Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs) ücretsiz olup olmayacağı araştırılıyor.  Peki, Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi olacak 2024? Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs ücretsiz mi? Detaylar haberimizde...

Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi olacak 2024? Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs ücretsiz mi?

RAMAZAN BAYRAMI'NDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00'dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00'a kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bu belediyelerin kurduğu birlik, müessese ve işletmeler tarafından sağlanan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Tüm bunlara ek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre; 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

METROLAR SAAT KAÇA KADAR HİZMET VERECEK?

Metro İstanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

12 Nisan Cuma günü ise, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı/Bağcılar, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü ve M7 Yıldız-Mahmutbey metro hatlarında gece uygulaması geçerli olacak.

Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi olacak 2024? Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray ve otobüs ücretsiz mi? ile ilgili etiketler metro metrobüs Marmaray
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.