"Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP çark etti: HDP ile birlikte ret oyu kullandı!

Polise tokat atan DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz için TBMM'de ilk karar çıktı. Hazırlık Komisyonu, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması kararı aldı. "Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları ile kamuoyunun gözünü boyamaya çalışan CHP ise HDP ile birlikte ret oyu kullandı.

12 Haziran'da İstanbul'da yapılan yasa dışı eylem sırasında Aydeniz'in polise tokat atması kamuoyunda büyük bir infial yaratmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DBP Milletvekili Aydeniz hakkındaki fezlekeyi hızla TBMM Başkanlığı'na göndermiş, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu da Aydeniz için Hazırlık Komisyonu kurmuştu.

Hazırlık Komisyonu önceki gün Aydeniz'in savunmasını dinledi. Dün de karar için bir araya geldi. Yapılan tartışmalar sonrasında AK Partili Hazırlık Komisyonu üyelerinin oyu ile Aydeniz'in 5 dosyadan dokunulmazlığının kaldırılması kararı alındı.

 "Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP çark etti: HDP ile birlikte ret oyu kullandı!

 

18 TEMMUZ'DA ÜST KOMİSYONDA

Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Aydeniz'in en fazla dosyası bulunan milletvekilleri arasında yer aldığını, bunlardan çoğunu polis ya da kamu görevlilerine mukavemet ve saldırı ile terör suçlarının oluşturduğunu söyledi.

Özkaya, raporlarını hızla tamamlayıp 18 Temmuz'da Karma Komisyon'a sunacaklarını ve buradaki bir aylık sürenin başlayacağını bildirdi.

DOKUNULMAZLIK DOSYALARININ ÇOĞU HDP VE DBP'YE AİT

Özkaya, Meclis'e sunulan bin 631 dokunulmazlık dosyasının bin 308'inin HDP ve DBP milletvekillerine ait olduğunu kaydetti.

"Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP çark etti: HDP ile birlikte ret oyu kullandı! - Resim : 2

CHP VE HDP YANYANA

Aydeniz'in polise attığı tokattan sonra peş peşe bunun kabul edilemeyeceği yönünde açıklamalar yapan CHP, HDP'nin tehditleri üzerine yine çark etti. CHP, HDP ile kol kola ret oyu kullandı.

CHP'li Hazırlık Komisyonu üyesi Rafet Zeybek'in buna gerekçe olarak toplantıda "Bu dosya siyasi. Siyasi olduğu için de ret oyu kullanacağım" bahanesini ileri sürdüğü bildirildi.

"Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP çark etti: HDP ile birlikte ret oyu kullandı! - Resim : 3

GENEL KURUL KARAR VERECEK

TBMM İçtüzüğü'ne göre, Hazırlık Komisyonu raporları Karma Komisyon'da ele alınacak. Karma Komisyon da kendi kararını verip raporları Genel Kurul gündemine indirecek.
Genel Kurul'da Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması için karar yeter sayısı yeterli olacak. Genel Kurul, dokunulmazlığı kaldırırsa Aydeniz, ilgili dosyalardan yargı önüne çıkacak.

 

 

"Polise tokat kabul edilemez" açıklamaları yapan CHP çark etti: HDP ile birlikte ret oyu kullandı! ile ilgili etiketler HDP CHP polis Saliha Aydeniz ret oy dokunulmazlık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.