PMYO başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar, başvurular ne zaman bitecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için yapılacak Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) başvuruları için adaylara son gün hatırlatması yaptı. PMYO'nun Twitter adresinden yapılan açıklamada, başvuru kılavuzu, taban puanlar, kontenjanlar ve başvuru tarihlerinin dikkate alınacağı belirtildi. Bu gelişme ardından sınava giriş hakkı kazanan adaylar 'PMYO 2023 sınav ücretleri ne kadar?' sorularını araştırıyor. İşte 2023 PMYO hakkında detaylar...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) giriş sınavı sonuçları nihayet açıklandı. 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı'nda aşamalara katılmaya hak kazanan adaylar, sonuçlarını öğrenmek için e-Devlet şifreleriyle www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapabilirler. Ancak sınavlara katılmaya hak kazanan adayların dikkat etmesi gereken bazı önemli detaylar da bulunuyor. Peki, PMYO başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar, başvurular ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

PMYO başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar, başvurular ne zaman bitecek?

2023 PMYO SINAV BAŞVURU ÜCRETİ!

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav başvuru ücretini ödemeleri gerekiyor. Bu ücretin miktarı 700.00 TL (yedi yüz Türk Lirası) olarak belirlendi. Sınav başvuru ücretini yatırmak isteyen adaylar, 18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar ödeme işlemini gerçekleştirebilirler.

PMYO BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Sınav başvuru ücreti yatırma işlemi için adayların dikkate alması gereken bazı önemli bilgiler bulunuyor. Başvuru ücreti yalnızca Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM'lerinden veya Halkbank internet bankacılığından ödenebilecektir. Ödemeyi gerçekleştirirken aşağıdaki hesap bilgilerini kullanmanız gerekmektedir:

Banka: Halkbank

Şube: Gölbaşı Şubesi/ANKARA

Hesap Adı: Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA

Hesap İsmi: 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı

PMYO SINAV SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

PMYO giriş sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, e-Devlet ekranını kullanarak sonuç sorgulama işlemi yapabilirler. TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları, Polis Akademisi resmi web sitesi olan https://www.pa.edu.tr/ üzerinden de erişilebilir durumdadır.

PMYO SINAV TARİHİ

2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı için aday belirleme ön başvuruları, 31 Temmuz ile 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu dönemde, şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından olmak üzere toplam 54.548 aday başvuruda bulundu.

PMYO başvurusu nasıl yapılır, sınav ücreti ne kadar, başvurular ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler PMYO
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.