Peru'da 1700 yıllık uzaylı mumyası bulundu! / VİDEO

Kendilerini ‘paranormal araştırmacılar’ olarak tanımlayan ekip, Peru’daki Nazca şehrinin yakınlarında bir uzaylıya ait olduğunu iddia ettikleri mumya bulduklarını söylediler. Yaklaşık 1700 yıllık olduğu iddia edilen mumya, uzun bir kafatasına ve tuhaf görünümlü 3 parmağa sahip. Boyu ise 170 santimetre civarında.

Kendilerini ‘paranormal araştırmacılar’ olarak tanımlayan ekip, Peru’daki Nazca şehrinin yakınlarında bir uzaylıya ait olduğunu iddia ettikleri mumya bulduklarını söylediler.
Yaklaşık 1700 yıllık olduğu iddia edilen uzaylı mumya, uzun bir kafatasına ve tuhaf görünümlü 3 parmağa sahip. Boyu ise 170 santimetre civarında.

uzaylA3

Araştırmacılar tarafından incelenmesine devam edilen mumyanın ellerinde olduğu gibi ayaklarında da 3 parmağının olduğu belirtiliyor. Beyaz bir toza bulanmış şekilde bulunan mumyanın 245 ila 410 yılları arasında bir döneme ait olabileceği iddia ediliyor.

UFO araştırmacılarına göre mumyanın bulunduğu mezarda başka türlere ait cesetlerin de olabileceği söyleniyor. Mumyanın üzerinde yapılan bir dizi karbon testinin sonuçlarına ulaştıklarını belirten yetkililer, mezarda başka ufak tefek kemiklere rastladıklarını ve bunların da başka türlere ait olabileceğini düşündüklerini söylediler.

Eski Mısır'da mumyalama işlemi nasıl yapılırdı?

Mumyalar, içinde bulundukları koşullar nedeniyle derileri ve organları çürümeyen ölülerdir. Bazı mumyalar, insanlar tarafından bilinçli olarak mumyalanmıştır. Bazıları ise içinde bulundukları doğal koşullar nedeniyle kazara oluşur.

Yeryüzündeki bütün kıtalarda mumyalara rastlanmıştır. Sadece Mısır'da bir milyondan fazla hayvan mumyası bulunmuştur. Doğal yollarla oluşmuş, bilinen en eski mumya bir insan kafasına aittir. 1936'da Güney Amerika'da keşfedilen bu mumyanın 6000 yıllık olduğu düşünülüyor. Kasten mumyalanmış en eski mumya ise Şili'de bulunmuştur. Bu mumyanın yaklaşık 7000 yıllık olduğu tahmin ediliyor.

mummy

Mumyaların bozulmadan kalmalarının nedeni, içinde bulundukları ortamın, çürümeyi gerçekleştiren mikroorganizmaların yaşamasına izin vermemesidir. Ortam koşulları mikroorganizmaların yaşamasına elverişli olacak biçimde değiştiği zaman mumyalar çürümeye başlar.

Mısır'da bulunan mumyaların en eskileri doğal yollarla oluşmuştur. Eski Mısır'da insanlar öldükten sonra çöl kumları içindeki mezarlara gömülüyordu. Çok sıcak ve kuru olan çöl kumları, suyun cesetlerden uzaklaşmasına neden oluyor ve böylece çürüme engellenerek mumyalar oluşuyordu. Eski Mısır'da kasıtlı mumyalamaların nasıl yapıldığı ise 1900'lü yılların başlarından itibaren yapılan bilimsel incelenmeler sayesinde daha iyi anlaşılmaya başlandı.

Mumyalamanın en önemli aşaması çürümenin engellenmesi için iç organların cesetten çıkarılması ve vücudun çeşitli baharatlar ve palmiye şarabıyla yıkanmasıdır. Daha sonra natron (sulu sodyum karbonat) kullanılarak, içi boşaltılmış vücudun ve derinin sudan arınması sağlanır. İç organlar da sudan arındırıldıktan sonra ya gövdenin içine konur ya da ayrı kapların içinde saklanır. Mumyalamanın bu ilk aşaması yaklaşık 40 gün sürer. Su cesetten uzaklaştırıldıktan sonra mumya keten kumaşlarla sarmalanır ve reçineyle kaplanarak nemli havayla temas etmesi engellenir. Böylece mikroorganizmaların ölüyü çürütmesinin önüne geçilir.

Peru'da 1700 yıllık uzaylı mumyası bulundu! / VİDEO ile ilgili etiketler Peru Uzaylı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.