PENÇE-KİLİT HAREKATI: NEDEN O BÖLGEDEYİZ? KAÇ ÜSSÜMÜZ VAR? GÜVENLİK SORUNU VAR MI?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, Haberin Olsunun yeni bölümünde, MİT'in PKK'lı Mehmet Şefa Akman'ı etkisiz hale getidiği operasyonun detaylarını, 12 kahramanın şehit olduğu saldırıda yaşananları, PKK’lıların asıl hedefini, Pençe-Kilit harekat bölgesindeki üsleri ile bölgenin iklim şartlarını, Amiral Türker Ertürk'ün terör örgütü PKK'yla mücadelemizden rahatsızlığını ve Can Ataklı’nın şehit babasına ahlaksız saldırısını masaya yatırdı.

''SON 1 YILDA 200 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ''

Ceyhun Bozkurt, ''Son 1 yılda çoğunluğu siha destekli 180 hava harekatı gerçekleşti. 37'si sözde sorumlu, özde elebaşı olan 200 terörist etkisiz hale getirildi. Terörist elebaşına operason Süleymaniye'de yapıldı. Irak'ın kuzeyi değil ortasında yapıldı. PKK’lı Mehmet Şefa Akman’ın faaliyetleri tespit edildi, ardından imha etmek için yer tespitlerinin de ardından operasyon düğmesine basıldı.

''TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOK SAYIDA EL BOMBASI ATIP KAÇMAYI DENEDİ AMA BAŞARILI OLAMADI. TAMAMI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

MİT son dönemde konsept değişikliği yaptı. Artık vurduğumuz yerde üs bölgeleri oluşturuyoruz. Türkiye'nin Irak sınırı boyunca 100'den fazla üs bölgesi var. Terör örgütünün sızma girişimi yaptığı iki alandaki emniyet bölgelerinde askerlerimiz bulunuyor. Örgüt bu girişimi küçük gruplarla yaptı. Terör örgütü zor şartlarda sızmayı denedi ama başaramadı. Çok sayıda el bombası atıp kaçmayı denediler ve tamamı etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün ısrarla yürütmeye çalıştığı psikolojik harp tutmuyor ama içimizde birileri öyle bir şey yapıyor ki sanki şehit haberleri gizleniyor algısı yaratılıyor.

''ANKARA'DA KAPSAMLI BİR KARA HAREKATI MESELESİ MASADA''

Pençe-Kilit Operasyonu'nun ilk adımları 2017'de atıldı. Taburlar Irak'ın kuzeyine girerek üs bölgeleri oluşturdu. Esas operasyonlar 2019'da başladı. Terör örgütünün bölgede yerleşik hale gelmesinin önü üs bölgeleriyle engelleniyor. Pençe - Kilit operasyon bölgesinde olmamız şart. Irak sınırı sarp kayalıkların olduğu dağlardır. Mehmetçik oraları tutuyor. Ankara'da kapsamlı bir kara harekatı meselesi masada. Ankara Süleymaniye'den başlayarak Mahmur ve Sincar hattında temizlik yapılmasını istiyor. Kapsamlı kara harekatının sınırları bu çerçevede olacak.

''TÜRKER ERTÜRK PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZCÜSÜDÜR''

Hudut, bunlar için namus falan değil. Türker Ertürk PKK sempatizanıdır. 'PYD sınırımızda olsun' diyen kişiden Türk ordusuna amiral mi olur? Demirtaş ne ise Ertürk'te de aynı zihniyet vardır. Ertürk gibileri var iken DEM'e falan gerek yok. PKK ve PYD sözcülüğü yapıyorlar. Ertürk PKK terör örgütünün sözcüsüdür.

''CHP, TERÖR EYLEMLERİNE MEŞRULUK KAZANDIRMA AMAÇLI SİYASİ OPERASYONUN EN ÖNEMLİ APARATIDIR''

CHP, terör eylemlerine meşruluk kazandırma amaçlı siyasi operasyonun en önemli aparatıdır. CHP, bugün terör örgütünün siyasi ayağı olarak aparat gibi kullanılıyor.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

PENÇE-KİLİT HAREKATI: NEDEN O BÖLGEDEYİZ? KAÇ ÜSSÜMÜZ VAR? GÜVENLİK SORUNU VAR MI? ile ilgili etiketler TSK Can Ataklı Şehit Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun MİT PKK

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.