Osman Tarık Özçelik kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu?

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, televizyon programlarına konuk olmasıyla tekrardan gündeme geldi. Özçelik, Alanya'nın seçilmiş belediye başkanı olarak kentin güncel meseleleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda 'Osman Tarık Özçelik kim?' sorusu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, Osman Tarık Özçelik kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte, Osman Tarık Özçelik'in hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, son günlerde TV programlarında sıkça konuk olmasıyla yeniden gündeme oturdu. Özçelik, Alanya'nın seçilmiş belediye başkanı olarak kentin güncel konuları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bu durum, insanların "Osman Tarık Özçelik kimdir?" sorusunu sıkça arama motorlarında araştırmalarına yol açtı. Peki, Osman Tarık Özçelik kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte, Osman Tarık Özçelik'in biyografisi!

Osman Tarık Özçelik kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu?

OSMAN TARIK ÖZÇELİK KİMDİR?

Osman Tarık Özçelik, Alanya'da 1 Kasım 1962'de hayata gözlerini açtı. Eğitim hayatına Alanya'da başlayan Özçelik, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden 1985 yılında Kimya Mühendisi olarak mezun oldu. Vatani görevini Ankara Etimesgut'ta tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı.

İş kariyerine Gazipaşa'da sebze meyve komisyonculuğu yaparak başlayan Özçelik, ailesinin işlettiği OFM Grup şirketleri çatısı altında pazarlama ve satış faaliyetlerini sürdürdü. Aile şirketleri, Alanya'nın yanı sıra Ankara, Afyon, Kütahya, Antalya, Kemer, Manavgat bölgelerinde faaliyet göstermektedir. Ayrıca, turizm sektöründe Çimen Otel ve sağlık sektöründe Özel OFM Hastanesi gibi önemli tesisler de aile işletmesi tarafından yönetilmektedir.

Sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden Özçelik, 8 yıldır Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Alanyaspor Futbol Kulübü'nün de aktif destekçileri arasında yer alırken, eğitim alanında babası Hamit Özçelik adına yaptırılan okulun destekçisi olmaktan da gurur duymaktadır.

Özçelik, 44 yıl önce üniversite yıllarında tanıştığı eşi Canan Özçelik ile evlidir ve 2 kız çocuğu babasıdır. 31 Mart 2024'te gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak Alanya Belediye Başkanı seçilen Özçelik, 5 Nisan 2024 itibariyle görevine başlamıştır.

Osman Tarık Özçelik kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? ile ilgili etiketler Alanya