Bekçi alımı başvuruları ne zaman 2024? Bekçilik başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği, şehirlerimizin güvenliğini sağlamak ve vatandaşların huzurunu korumak adına önemli bir rol üstleniyor. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımlarıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman 2024? Bekçilik başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır? İşte, Bekçi başvuru detayları 2024 Mayıs!

Şehirlerimizin güvenliğini sağlama ve vatandaşların huzurunu koruma misyonunda önemli bir rol oynayan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği, Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen 2024 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımlarıyla ilgili detaylar merak konusu. 2024 yılı için Bekçilik başvurularının ne zaman yapılacağı, başvuru şartları ve kimlerin başvurabileceği gibi hususlar önem arz ediyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman 2024? Bekçilik başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır? İşte, Bekçi başvuru detayları 2024 Mayıs!

Bekçi alımı başvuruları ne zaman 2024? Bekçilik başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır?

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

2024 yılında bekçi alımlarıyla ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak, bu tür alımlar genellikle yılın belirli dönemlerinde yapılır. Geçmiş yıllara bakıldığında, alım sürecinin genellikle yılın ilk yarısında gerçekleştiği gözlemlenmektedir. Dolayısıyla, bekçi olmak isteyenlerin resmi duyuruları takip etmeleri önemlidir. Haberimizi güncelleyerek size en son bilgileri aktaracağız.

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Geçmiş dönemlerde belirlenen bekçilik başvuru şartları şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya denk bir okuldan mezun olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksinin 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması,

Başvuru yapılan il sınırları içinde son bir yıldan fazla süredir ikamet etmek,

Askerlik görevini tamamlamış olmak,

Başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

Hukuki bir engeli olmamak, kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrum olmamak,

Silah taşıma veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, ilgili duyuruları takip ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.

BEKÇİLER NE YAPAR?

Halkın güvenliğini sağlamak ve suçun önlenmesine yardımcı olmak,

Huzur ve güven ortamını korumak,

Trafik düzenini sağlamak ve trafik kurallarının uygulanmasını denetlemek,

Vatandaşların yardımına koşmak ve acil durumlarda müdahale etmek,

Şüpheli kişileri tespit edip ilgili mercilere bildirmek,

Şehir içinde devriye görevi yapmak ve güvenlik kameralarını izlemek.

Bekçiler, polis teşkilatı ile koordineli bir şekilde çalışarak şehirlerimizin güvenliğini sağlarlar.

Bekçi alımı başvuruları ne zaman 2024? Bekçilik başvuru şartları neler, kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır? ile ilgili etiketler bekçi
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.