Okullar 20 Şubat'a kadar tatil mi? Tatil 2 hafta uzatıldı mı?

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil mi sorusuna yanıt aranırken afet bölgesi ilan edilen 10 ilde (Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ) son durum merak uyandırdı. Gelecek hafta yapılması beklenen açıklama ile deprem bölgesinde okulların 20 Mart Pazartesi gününe kadar 1 ay daha tatil ilan edilmesi beklenmekte.

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında okullarda tatil süresi uzatıldı. Deprem felaketinin yaşanması nedeniyle öğrencilerde 20 Şubat'a kadar okullarda tatil uzatıldı mı sorusuna yanıt aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 ili kapsayan 3 aylık OHAL ilan edilmesinin sonrasında okullardaki tatil süresi merak edildi. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında 3 ay süreli deprem olan illerde OHAL ilan edilmesi okullarda tatil süresinin uzamasına sebebiyet verdi.

20 Şubat Okullar Tatil mi?

Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ; deprem afet bölgesi ilan edilirken okullarda 20 Şubat tarihine kadar tatil ilan edildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada da 10 ilde (Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ) okulların 20 Şubat'a kadar diğer illerde ise 13 Şubat tarihine kadar tatil ilan edildiğini söyledi.

Gelecek hafta yapılması planlanan açıklamada ise afet bölgesindeki okulların 20 Mart tarihine kadar uzatılacağı iddia edilmekte.

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil mi? Tatil 2 hafta uzatıldı mı? ile ilgili etiketler Okul tatil deprem Son dakika