Okul öncesi öğrencilerin ailelerine karşılıksız 1600 lira veriliyor! İşte para yardımı için başvuru

Dar gelirli olan ve geçim sıkıntısı içinde bulunan ailelerin okuyan çocuklarına eğitim yardımı veriliyor. Gerek ekonomik şartlar gerekse de muhtaç aile kapsamında yer alan vatandaşların okuyan çocukları için para yardımları sürüyor.

İçerisinde bulunduğu dönemde süregelen ekonomik şartlar, ailelerin belini büküyor ya da çaresiz bırakıyor. Bu anlamda devlet ise devreye girerek bu durumu minimum düzeye indirmek için elinden gelen yardımlarına devam ediyor.

Sosyal destek ödemesi adı altında Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yardımlar sürüyor. Dar gelirli ve geçim sıkıntısı çeken ailelerin okuyan çocuklarına karşılıksız para yardımı yapılıyor.

Okul öncesi öğrencilerin ailelerine karşılıksız 1600 lira veriliyor! İşte para yardımı için başvuru

Okul çağında olan ancak maddi durumlar elvermediği için zorlanan ailelerin okuyan çocuklarına sadece ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olarak değil okul öncesi eğitimleri içinde yardımlar yapılıyor. Devlet kurumları çocuk başına ödeme ve para yardımında bulunuyor.

Okuyan Öğrencilere Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yardımlarda; sadece ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olarak değil okul öncesi eğitimleri içinde öğrencilere 1600 TL’den 2900 liraya kadar para yardımı yapılıyor.

Okul öncesi çocuk için çocuk başına: 1.584 TL
İlköğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına: 2.376 TL
Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına: 2.535 TL
Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören çocuk için çocuk başına: 2.852 TL

Okul öncesi öğrencilerin ailelerine karşılıksız 1600 lira veriliyor! İşte para yardımı için başvuru - Resim : 2

Öğrenci Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve geçim sıkıntısı çeken ailelerin okuyan öğrencilerine para yardımı için başvurular e-Devlet sisteminde “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

Okul öncesi öğrencilerin ailelerine karşılıksız 1600 lira veriliyor! İşte para yardımı için başvuru ile ilgili etiketler Sosyal Yardım eğitim yardımı para yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.