Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk hangi partili? Oğuzhan Asiltürk öldü mü?

Fatih Altaylı'nın iddiaları sonrasında gündeme gelen Oğuzhan Asiltürk'ün kim olduğu merak konusu oldu. Bu çerçevede Oğuzhan Asiltürk'ü merak eden kullanıcılar arama motorlarında 'Oğuzhan Asiltürk kimdir?' veya 'Oğuzhan Asiltürk hangi partili?' sorularını araştırıyor. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk öldü mü? Oğuzhan Asiltürk nerelerde çalıştı? Oğuzhan Asiltürk kim? İşte Oğuzhan Asiltürk hakkında merak edilenler...

Oğuzhan Asiltürk, Fatih Altaylı'nın paylaştığı iddialara göre, Adnan Oktar cemaati evinde baskına uğradı. Bu iddiaların arkasından Oğuzhan Asiltürk'ün kim olduğu merak ediliyor. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk hangi partili? Oğuzhan Asiltürk öldü mü? Oğuzhan Asiltürk nerelerde çalıştı? Oğuzhan Asiltürk kim? Detaylar haberimizde...

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk hangi partili? Oğuzhan Asiltürk öldü mü?

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. Babası Mahmut Besim ve annesi Fatma'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Asiltürk'ün ailesinde Sevinçhan, Gülsevi, Sevimyazı adlı kız kardeşleri ve Atilla Asiltürk adlı erkek kardeşi bulunmaktaydı.

İlk ve ortaokulu Malatya'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Sivas ve Antakya'da aldı. Üniversite öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından kardeşi Atilla Asiltürk ile birlikte Asiltürk Proje adıyla bir inşaat şirketi kurarak müteahhitlik faaliyetlerine başladı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK HANGİ PARTİLİ?

Oğuzhan Asiltürk, Saadet Parti'ldir.

OĞUZHAN ASİLTÜRK NERELERDE ÇALIŞTI?

Siyasi kariyeri, Oğuzhan Asiltürk'ün Türk siyasetine büyük katkılar sağladığı bir alandı. 14. ve 15. dönemlerde Ankara milletvekilliği yapmanın yanı sıra 19., 20. ve 21. dönemlerde Malatya milletvekilliği görevlerini üstlendi. Ayrıca, içişleri bakanlığı ve sanayi ile teknoloji bakanlığı gibi önemli görevleri de üstlenerek ülkesine hizmet etti.

Siyasi kariyerinde zorlu bir dönemden geçen Asiltürk, MSP Davası nedeniyle bir yıl boyunca gözaltında tutuldu, mahkemeye çıkarıldı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyaset yapmaktan men edildi, ancak bu yasak 1987 anayasa referandumu ile kalktı. Yasak sona erdikten sonra RP'nin genel sekreteri olarak görev aldı. 11 yıl sonra Malatya'dan milletvekili seçildi ve Fazilet Partisi'ne katıldı. Millî Görüş Hareketi'nin lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

Oğuzhan Asiltürk, Türkiye siyasetini etkileyen askeri müdahaleler konusunda farklı görüşleri savundu. Ergenekon ve Balyoz Davaları sırasında orduda bulunan anti-Amerikancı grupların tasfiye edildiğini iddia etti ve 28 Şubat Süreci'nin ordunun tamamına mal edilemeyeceğini savundu.

7 Ocak 2021'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin sona ereceğini açıkladığını bildirdi. 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK ADNAN OKTAR İDDİASI NEDİR?

Oğuzhan Asiltürk'ün hayatının son dönemlerinde adı Adnan Oktar ve cemaatinin evinde yapılan sohbet toplantılarına katılmasıyla gündeme geldi. Ayrıca, ailesinin zorla evde tutulduğu iddiası üzerine emniyet baskınına maruz kaldığı söylendi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK NEDEN ÖLDÜ?

Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül 2021'de COVID-19 virüsüne bağlı olarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı ve 1 Ekim 2021'de korona virüsüne bağlı kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi bir gün sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk hangi partili? Oğuzhan Asiltürk öldü mü? ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Saadet Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.