Nevruz kutlamak caiz mi? Nevruz'da oruç tutmak mekruh mu?

Her yıl 21 Mart’ta kutlanan ve baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz, özellikle Türk Cumhuriyetleri, Anadolu ve Balkanlarda geleneksel bir bayramdır. Peki, Nevruz kutlamak caiz mi?

Baharın gelişini simgeleyen ve birçok ülkede kutlanan Nevruz Bayramı, geçmiş çağlardan bu yana gelen bir adet olarak bilinmektedir. Bolluğu, bereketi ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz, Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde önemli bir yere sahiptir.

Nevruz sadece ülkemizde değil ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerle Anadolu ve Balkanlarda geleneksel olarak kutlanmaktadır.

Nevruz Kutlamak Haram Mı?

Nevruz’da oruç tutmak mekruhtur. O gün oruç tutmamak daha faziletlidir. Çünkü bugüne dinî bir hüviyet verip, mübarek gün gibi görmek caiz görülmemektedir. Ancak Ramazan’a rastlarsa tutmak gerekir, çünkü farz oruçtur.

Nevruz kutlamak caiz mi? Nevruz'da oruç tutmak mekruh mu? ile ilgili etiketler Diyanet nevruz caiz mekruh haram
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.