Near Protocol nedir?

Kripto para piyasasındaki gelişmeler ve bu çerçevede yapılan araştırmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bu çerçevede kripto para konusunda en çok araştırılan konular arasında ise Near Protocol yer alıyor. Peki, Near Protocol nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Near (NEAR) protokolü, topluluk tarafından çalıştırılan bir bulut hesaplama platformu olarak kavramsallaştırılan, akıllı sözleşme özellikli, halka açık bir blok zincirdir. Bu çerçevede Near Protocol, kripto para piyasasıyla ilgili en sık araştırılan konular arasında yer alıyor.  Peki, Near Protocol nedir? Detaylar haberimizde... 

Near Protocol nedir?

NEAR PROTOCOL NEDİR?

NEAR protokolü, geliştirici ve kullanıcı dostu bir platform oluşturmaya odaklanmıştır. Bu amaçla NEAR, yalnızca kriptografik cüzdan adreslerinin aksine insanlar tarafından okunabilir hesap adları getirmiştir. Ayrıca NEAR protokolü ile yeni kullanıcılar, bir cüzdana ihtiyaç duymadan dApp’ler ve akıllı sözleşmeler ile etkileşime girebilir.

NEAR üzerinde oluşturulan önemli projelere örnek olarak NFT mintleme platformu Mintbase ve geliştiricilerin varlıklara, emtialara, gerçek dünya olaylarına ve daha fazlasına dayalı piyasalar oluşturmasına olanak tanıyan Flux protokolü verilebilir.

Son dönemde merkeziyetsiz uygulamalar büyük popülerlik kazandı. Ancak bu durum, kripto para dünyasındaki ölçeklenme sorununun da artmasına neden oldu. Özellikle Ethereum (ETH), kullanımının hızla artmasıyla bu sorunu ciddi biçimde yaşamaya başladı. Buna karşı ETH içinde çeşitli çözümler getirilse de NEAR gibi projeler tamamen yeni mimarilerle yepyeni blok zincirleri oluşturmaya karar verdi.

 

 

Near Protocol nedir? ile ilgili etiketler Near Protocol coin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.