Murat Kurum'dan Başak Demirtaş sorusuna dikkat çeken çıkış: "Düne kadar hevesliyken birden neden vazgeçti? Talimat mı geldi? Pazarlıklar mı oldu?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, gazete, televizyon ve dijital medya temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, Başak Demirtaş’ın DEM Parti adaylığından geri çekilme kararı hakkında konuştu. “Dün hevesliyken bugün niye bu kararı aldı? Pazarlık mı var? Baskı, talimat mı var?” diyen Kuruma, “İttifak yapıyorsanız gizlemeyin, PKK üzerinden medet ummayın” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, gazete, televizyon ve dijital medyanın yöneticileriyle buluştu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum’a Başak Demirtaş’ın DEM Parti adaylığından geri çekilme kararı soruldu.

"BAŞKA BİR YERDEN BİR TALİMAT MI GELDİ?"

Başak Demirtaş’ın DEM Parti adaylığından geri çekilme kararı hakkında konuşan Kurum, “Hep söylüyorum, biz bu yola çıkarken karşımızda kim aday olur, kim kiminle ittifak yapar diye hiç düşünmedik. Yalnız karşı tarafta gördüğüm bir kaos, karmaşa, belirsizlik… Düne kadar çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldılar? Başka bir yerden bir talimat mı geldi, baskı mı geldi, pazarlıklar mı oldu veya pazarlıklar devam mı ediyor? Bunları zamanla öğreneceğiz. Gerçi biliyorsunuz bunların al gülüm ver gülümleri bitmez. Geçmişte İBB’yi aralarında nasıl pay ettikleri malumunuz.

2023 Genel Seçimlerinde de cumhurbaşkanı yardımcılıkları ve bakanlıklar dağıtıyorlardı. Bunların bu pazarlıkları bitmez, seçime kadar da devam eder. Ama biz işimize bakıyoruz.” dedi.

Kurum, “Siyaset şeffaf, demokratik yürümeli. İttifak yapıyorsanız gizlemeyin, PKK üzerinden medet ummayın. Milletimiz hepsini görüyor. Asıl cevabı milletimiz bölücü terör örgütünün işaret ettiği ittifaka 28 Mayıs'ta yanıt verdi. 31 Mart'ta da cevap verecektir.” değerlendirmesinde bulundu. 

"TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİK"

Terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu’nun kendisine yönelik tehditlerinin hatırlatılması üzerine de Kurum, “Ne bölücü terör örgütünün ne de başka örgütlerin tehditlerine hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da asla eğmeyiz.” dedi.

"CHP'NİN ANKETLERİNDE DE ÖNDEYİZ"

Murat Kurum son saha araştırmalarında tablonun ne olduğunun sorulması üzerine,
"Ben ilk adaylığımız açıklandığında anket yaptırdım. O zaman bir buçuk, iki puan gerideydik. Piyasada gezen anketlerde de 8-10 puan geride gösteriyordu. Ancak sonra projelerimizi açıkladık, sahaya çıktık, ilçelere gittik, ziyaretlerimizi yaptık, İstanbullularla bütünleştik. Ve İstanbullular bizi sevdi, biz onları sevdik. O kardeşliği ben görüyorum yani, o güvenle de konuşuyorum. Ve lansmandan sonra yaptırdığımız ankette de 1,4 puan öndeyiz. Bildiğim kadarıyla CHP’nin anketi de böyle söylüyor. Dolayısıyla biz öndeyiz ama hiçbir şekilde rehavete kapılmadan yine teşkilatlarımızla birlikte uyum içerisinde, motivasyon içerisinde, tüm İstanbullularla birlikte inşallah 31 Mart’ı alacağız. Bu manada kim kiminle beraber olur, buna da bakmıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta da bu sevinci hep beraber yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'dan Başak Demirtaş sorusuna dikkat çeken çıkış: "Düne kadar hevesliyken birden neden vazgeçti? Talimat mı geldi? Pazarlıklar mı oldu?" ile ilgili etiketler Murat Kurum Başak Demirtaş DEM Parti Anket
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.