Talimat Kandil'den: Terörist Karasu bir gün önce sinyali verdi, Başak Demirtaş adaylıktan çekildi!

Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekilmesinden bir gün önce terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu'nu 'CHP ile ittifak çağrısı' yaptığı ortaya çıktı.

Tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN İSTANBUL ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Demirtaş, günlerdir tartışılan adaylığıyla ilgili açıklamasını yazılı bir açıklamayla bildirdi.

Demirtaş yaptığı açıklamada "Gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır." ifadelerin kullandı.

 

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLME TALİMATI KANDİL'DEN

Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi öncesinde terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu diğer seçimlerde de nasıl ittifaklarla hareket edildiyse 31 Mart'ta da aynen devam edilmesi gerektiğini üstüne ısrarla basarak anlatması dikkat çekti.

Karasu şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye demokrasi güçleriyle birlikte olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok çok önemli. Kürt sorununun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli. 50 yıldır büyük bedel ödeniyor. Bu bakımdan tabii ki hem Türkiye'deki demokrasi güçlerini hem Kürdistan'daki demokrasi güçlerini ortaklaşarak, ittifaklarını güçlendirerek, var olan ittifaklara sahiplenerek, var olana, ittifaklara değer vererek bu mücadele yürütmek gerekiyor. Bazı çevreler ittifakları tıkayabilir, ittifaklar şöyle böyle diyebilirler. Kürt halkı bunlara kulak vermemeli.

İttifakları tukaka eden, ittifakları kötüleyen anlayışlar Kürt dostu değildir. Kürtlerin iyiliğin isteyenler değildir. Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyenler değildir. Onlar Kürtler yalnız kalsın diyenlerdir. Demokrat olmayan, demokrasiden yana olmayan, demokratik anlayış olmayan, halkların kardeşliğini düşünmeyen milliyetçi yaklaşımlardan Kürt'e hiçbir zaman fayda gelmemiştir, gelmez. Bu bakımdan Kürtler, demokratik siyasette, bu seçim sürecinde esas yaklaşımını demokrasinin gelişmesi ve demokratikleşme doğrultusunda geliştirmeli ve tutumlarını koymalı."

 

 

Talimat Kandil'den: Terörist Karasu bir gün önce sinyali verdi, Başak Demirtaş adaylıktan çekildi! ile ilgili etiketler Başak Demirtaş İstanbul CHP DEM Parti Mustafa Karasu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.