Muhallebili Bisküvili Pasta! 5 Çayına Özel Tarif! Sevdiklerinize İkram Edin! Sizden Tarifini İsteyecekler

Son anda haber veren misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlılardan biri olan muhallebili bisküvili pasta ile son derece pratik ve iyi bir tatlı yapmanın keyfine varacaksınız.

Son anda haber veren misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlılardan biri olan muhallebili bisküvili pasta ile son derece pratik ve iyi bir tatlı yapmanın keyfine varacaksınız. Pratikliği ile bilinen ve her evde bulunan malzeme ile yapılan bu pasta tarifi aynı zamanda hafifliği ile de tercih edilme nedenleri arasındadır. Oldukça lezzetli olan bu tarifi denemek isteyen kişiler için gereken malzemeler ise şöyledir.

Malzemeler

 

  • İki paket bisküvi ( isteğe gore azalır ve çoğalır)

Muhallebili Bisküvili Pasta! 5 Çayına Özel Tarif! Sevdiklerinize İkram Edin! Sizden Tarifini İsteyecekler

Muhallebisi İçin

 

  • Üç su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı nişasta
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir paket vanilya
  • Kremşanti
  • Bir su bardağı şeker

Sosu için

 

  • İki buçuk su bardağı süt
  • Bit paket çikolata sosu

 

Hazırlanışı

 

Öncelikle bir kaba muhallebili için gereken üç su bardağı süt ilave edilir. Daha sonra sırası ile üç yemek kaşığı nişasta, bir yemek kaşığı un ve bir paket vanilya ilave edilir. Bir su bardağı şekeri de ilave ettikten sonra kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan ve kıvam alan muhallebi ocaktan alınır ve üzerine bir paket toz kremşanti ilave edilerek beklemeye alınır

Ardından sos için gereken iki buçuk su bardağı süt tencereye alınır. Daha sonra üzerine bir paket çikolata sosu ilave edilir. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.

Muhallebili Bisküvili Pasta! 5 Çayına Özel Tarif! Sevdiklerinize İkram Edin! Sizden Tarifini İsteyecekler - Resim : 2

Son işlem olarak bisküviler alınır ve bir tepsiye dizimi yapılır, bir sıra dizdikten sonra üzerine muhallebi ilave edilir. Ardından ikinci sıra yapılır ve yine az bir miktar muhallebi ile biraz sos ilave edilir. Bir sıra daha dizildikten sonra sadece çikolata sosu dökülür. Ve diğer katıda  bolca muhallebi ve sos ilave edilir. Bir kaç defa daha bu işlem uygulandıktan sonra üzeri muhallebi ve çikolata sosu ile kapatılır ve soğumaya bırakılır afiyet olsun.

Muhallebili Bisküvili Pasta! 5 Çayına Özel Tarif! Sevdiklerinize İkram Edin! Sizden Tarifini İsteyecekler ile ilgili etiketler pasta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.