CHP, Yılmaz Özdil'i Sözcü TV'den neden kovdurttu?

Sözcü TV (SZC TV) Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Yılmaz Özdil, köşe yazısında CHP ile ilgili serzenişini dile getirmişti. Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel de, Yılmaz Özdil'in 'görevden uzaklaştırılması' ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

İYİ Parti’nin masadan kalkmasının ardından genel CHP medyasının aksine bir görüş belirten ve ‘Meral Akşener masadan itildi’ diyen Yılmaz Özdil, CHP yönetimi tarrafından hedef tahtasına konulmuştu. Hatta Özdil, köşe yazısında CHP'yi kaynak aktarmakla suçlayarak "CHP'nin parasına yazık kardeşim" ifadelerini kullanmıştı.

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel "CHP, Yılmaz Ödil'i neden kovdurdu?" isimli köşe yazısında yaşanan olayları kaleme aldı:

"CHP'li bir gazeteci olarak söylüyorum 'Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır" dediği için bizzat CHP yönetimi tarafından hedef tahtasına konduğunu yazdı.

Kendisine yönelik yıpratma kampanyasına CHP'yi kaynak aktarmakla suçladı. "CHP'nin parasına yazık kardeşim" dedi.

GÜYA ÖZGÜRLÜKÇÜLER!

Öte yandan Özdil'in canlı yayında Akşener'i haklı bulduğu için de TV kanalındaki görevinden uzaklaştırılması da basın ve fikir özgürlüğüne aykırı bir tavırdır.

Medyada birinci kural; genel yayın yönetmenleri ve yazı işleri müdürlerinin editoryal bağımsızlığı olmalıdır.

Ne yazık ki, birçok siyasi parti konu basın özgürlüğü olunca kendi çıkarlarına göre hareket ediyor! Basın ve ifade özgürlüğü hep lafta kalıyor!

CHP yönetiminin, çıkarlarına aykırı konuştuğu için Özdil'i kanaldan uzaklaştırması ibretlik bir durum!

Böylece her fırsatta basın ve ifade özgürlüğü hakkında nutuklar atan CHP yönetiminin samimi olmadığını bir kez daha görmüş olduk.

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

CHP, Yılmaz Özdil'i Sözcü TV'den neden kovdurttu? ile ilgili etiketler Yılmaz Özdil CHP Sözcü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.