Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il tahminlerini paylaştı! Ramazan Bayramı, o illerde sert geçecek!

Haftanın ilk günü yeni bir duyuruya daha imza atan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu tahminlerini yayınladı. Ramazan Bayramı’nı da dahil etmiş olduğu tahminlerinde bazı illere yönelik önemli uyarılarda bulunan kamu kurumu, tahminlerine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Yapmış olduğu son değerlendirmeleri raporlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu bir havanın söz konusu olduğuna dikkat çekti. Bugün için öğle saatlerinden sonra Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağışın beklendiğine işaret eden kamu kurumu, hava sıcaklıklarının ise iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olacağını ifade etti.

Rüzgarın genel çerçevede güney yönünden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu’nun kuzey batısı, İç Ege ve Göller Yöresi için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Ek olarak Ramazan Bayramı’na yönelik de hava durumu tahminlerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları tatil planlarına ilişkin uyardı.

ARİFE GÜNÜ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il tahminlerini paylaştı! Ramazan Bayramı, o illerde sert geçecek!

CNN Türk’ün Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, arife gününden başlayarak Ramazan Bayramı’na yönelik hava durumu tahminlerini paylaştı. Arife gününde sıcaklıkların bir miktar düşecek olduğunu ifade eden Şen, sıcaklıkların düşmesi ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışların başlayacağını belirtti. Şen, Güneydoğu Anadolu, Kıyı Ege ve Akdeniz’in yağışlardan bağımsız olacağını ifade etti.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı’nın birinci gününde gök gürültülü sağanak yağışların devam edecek olduğunu belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların ise genel olarak 6- 7 derece civarında düşeceğini ifade etti. “Bayramda biraz üşüyeceğiz, kalın giyinmekte fayda var” diyen Şen, bayramın ikinci gününde Marmara Bölgesi için yağış beklenmediğini, üçüncü gününde ise birçok bölgede yağışın duracağını belirtti. Yağışların dinecek olmasına rağmen hava sıcaklıklarının düşük seyredeceğini belirten Şen, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağış olacak. Yağışlar esnasında ‘Gök gürültülü sağanak yağış’ dediğim kısım biraz tehlike yaratabilir. Ancak şu an için Türkiye’de bayram sonuna kadar tehlikeli bir yağış beklenmiyor.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il tahminlerini paylaştı! Ramazan Bayramı, o illerde sert geçecek! ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Ramazan Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.