Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri ne olacak? İşte yeni faiz oranları

Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artırarak yüzde 30'a yükseltti. Karar sonrası kredi kartı faizleri de artacak. İşte 1 Ekim'den sonra geçerli olacak yeni kredi kartı faiz oranları...

T.C Merkez Bankası'nın aldığı faiz artırımı kararı sonrası kredi kartı faizleri de değişiyor. Bu bağlamda 1 Ekim'den sonra geçerli olacak kredi kartı faizleri belli oldu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a yükseltti.

Karar sonrasında kart faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 2,26'dan yüzde 2,71'e yükselecek.

KREDİ KARTI FAİZLERİ NE KADAR OLDU?

Türk Lirası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık yüzde 3,26'ya yükselecek. Aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'ya çıkacak.

Kredili mevduat hesabı gibi nakit çekim işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4.02 seviyesine çıkacak. Gecikme faiz oranı yüzde 4,32'ye yükselecek.

Bu yeni faiz oranları 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri ne olacak? İşte yeni faiz oranları ile ilgili etiketler faiz Merkez Bankası Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.