Bir yılda 2. zam! Cirosunda düşüş yaşayan Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan şirketlerden biri olan Starbucks dün ocak-mart döneminde gelirlerinin düştüğünü açıklamıştı. Starbucks ürünlerine bu yıl ikinci kez zam yaptı. Yeni fiyatlara göre küçük boy (Tall) sade filtre kahve 60 liradan 70 liraya yükseldi.

Geçen günlerde ocak-mart dönemi gelirlerini açıklayan Starbucks, gelirlerinin bu dönemde yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara gerilediğini duyurdu.

Bir yılda 2. zam! Cirosunda düşüş yaşayan Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı

Starbucks'ın mağaza satışları da yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Starbucks mağazalarının trafiği de yüzde 6 azaldı.

Filtre kahve fiyatı 70 liraya yükseldi

Gazete Oksijen’de yer alan habere göre gelirlerinde düşüş yaşayan dünyaca ünlü kahve zinciri Türkiye fiyatlarına da bu yıl ikinci kez zam yaptı.

Bu yıl 45 lira olan küçük boy (Tall) filtre kahve fiyatını 60 liraya çıkartan Starbucks aynı ürünün satış fiyatını 70 lira yaptı. Filtre kahvenin internet üzerinde sipariş verilen platformlardaki fiyatı ise 85 lira oldu. 

Starbucks'ın yaz döneminde geçerli olan yeni fiyat listesi şöyle: 

Bir yılda 2. zam! Cirosunda düşüş yaşayan Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı - Resim : 2

Bir yılda 2. zam! Cirosunda düşüş yaşayan Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı ile ilgili etiketler ekonomi Starbucks
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.