Made in Turan markası geliyor

Azerbaycan Franchising Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Jamid Movsumov, dün Bakü’de başlayan ve bugün bitecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler 2024 Ekonomik Forumu'nun öncelikli amacının, Türk dili konuşulan ülkelerin markalarını dünya çapında tanıtmak olduğunu söyledi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk dili konuşulan ülkeler arasında ilk kez düzenlenecek olan etkinlikte, bu ülkeler arasındaki mevcut pazar ve yatırım fırsatlarının incelenmesi, markaların uluslararası ortamda entegrasyonunun organize edilmesi, şirketler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanacak. yabancı yatırımcıların ve şirketlerin ülkeye çekilmesinin desteklenmesi ve Türk dili konuşulan ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi.

"Forumda 'Made in Turan' markası tanıtılacak. Bu markanın öncelikli hedefi Turan (Türk) ülkelerinde üretilen markalı ürünlere yönelmek. Türk devletlerinden firmaların da bu alanda hedefleri var. Ayrıca firmalarla da görüşeceğiz. Hedefimiz Made in Turan markasına özel avantajlar elde etmek ve benzersiz ihracat potansiyelini geliştirmektir." diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, daha önce yaptığı açıklamada Türk dünyası ülkelerinin aralarında olan ticaretin 33 milyar dolara ulaştığını söylemişti.

Bolat, "Türk Devletleri Teşkilatı olarak 170 milyona yaklaşan genç ve çoğunluğu gençlerden oluşan nüfusumuz, 1,5 trilyon dolar seviyesindeki toplam milli gelirimiz, zengin doğal kaynaklarımız ve orta koridor dediğimiz dünyanın en önemli ticaret yolunda bulunmamız hasebiyle ticaret ve ekonomik işbirliğimizi daha fazla geliştirmemiz için hem büyük fırsatlar." ifadelerini kullandı.

Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerinin kendi aralarındaki ticarette son yıllarda büyük bir artış olduğunu belirten Bolat, "Üye ülkelerin kendi aralarındaki ticaret 2022 yılında 33 milyar dolar iken 2023 yılında 42 milyar dolara yükseldi. Bu bizim üye ülkelerimizin dünyaya yaptığı toplam ihracatlarının küçük bir payını oluşturuyor." şeklinde konuştu.

Made in Turan markası geliyor ile ilgili etiketler ekonomi Azerbaycan