Mehmet Ulay kimdir? Neden öldü? Mehmet Ulay kaç yaşında öldü?

Usta oyuncu Mehmet Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti... Yapılan haberlerin ardından, Mehmet Ulay'ın yaşamı, ölüm sebebi ve kaç yaşında öldüğü büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Mehmet Ulay kimdir? Neden öldü? Mehmet Ulay kaç yaşında öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Doktorlar, Arka Sıradakiler, Süper Baba ve Ruhsar gibi yapımlarla adını duyuran ünlü oyuncu Mehmet Ulay'dan acı haber geldi... Ulay 81 yaşında hayatını kaybetti. Bu sebeple, Mehmet Ulay'ın yaşamı ve ölüm sebebi araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Mehmet Ulay kimdir? Neden öldü? Mehmet Ulay kaç yaşında öldü? Detaylar haberimizde... 

Mehmet Ulay kimdir? Neden öldü? Mehmet Ulay kaç yaşında öldü?

MEHMET ULAY NEDEN ÖLDÜ?

81 yaşındaki usta oyuncu son yıllarda akciğer kanseri ile mücadele ediyordu. Ulay'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu... 

MEHMET ULAY KİMDİR?

1942 yılında Ankara'da doğan Mehmet Ulay, Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra tiyatroya olan ilgisiyle ön plana çıkmıştır. Sanat yolculuğuna 1963 yılında Devlet Tiyatroları'nda sahne alarak başlamış ve bir yıl sonra Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Ayak Bacak Fabrikası" adlı oyunla profesyonel kariyerine adım atmıştır.

Lise sonrası ailesine sanatçı olma isteğini açıklayarak destek bulan Mehmet Ulay, İstanbul Belediye Konservatuarı'na kabul edilmiş ve sanat eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

AST'ta oyunculuk yaparken ailesinin Ankara'da olmasını istemmeesine rağmen Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde okumaya devam etmiştir. Tiyatro tutkusu nedeniyle eğitimini tamamlamak 6 yıl sürmüş, ancak kararlılığıyla bu süreci başarıyla geçirmiştir.

1969 yılında İngiltere'ye yüksek öğrenim ve dil eğitimi için giden Ulay, 1971 yılına kadar İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda çalışarak tiyatro eğitimi almış ve birçok oyunun reji asistanlığını yapmıştır. Oldwick Theater'da da deneyim kazanmıştır.

1971 yılından itibaren Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı gibi önemli roller üstlenmiştir.

Bir süre sonra tekrar yurtdışına giderek Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yapmış olan Ulay, dönüşünde sinema, dizi ve reklam filmlerinde başarılı performanslar sergilemiştir. "Mahallenin Muhtarları," "Süper Baba," "Ruhsar," "Doktorlar," "Arka Sıradakiler" gibi pek çok önemli yapımda yer alarak uzun yıllar süren aktif sanat kariyerini sürdürmüştür. Yaşının ilerlemesine rağmen sanatla iç içe bir yaşam sürdürmeye devam etmiştir.

 

Mehmet Ulay kimdir? Neden öldü? Mehmet Ulay kaç yaşında öldü? ile ilgili etiketler ölüm vefat
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.