Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Mehmet Bostan kimdir? sorusu Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı'na 2016'da atanan Mehmet Bostan'ın görevden alınması ve ardından tutuklanmasıyla gündeme geldi. Peki Varlık Fonu'nun yöneticiliğinden alınan Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Mehmet Bostan, 2016'da Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı'na atanmasının ardından bugün itibariyle görevden alınarak tutuklandı. Görevden alınmasıyla gündeme gelen Bostan, bir çok kullanıcı tarafından kim ve kaç yaşında olduğu gibi sorularla araştırılıyor. Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Mehmet Bostan iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

MEHMET BOSTAN KİMDİR?

Mehmet Bostan, 1971 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş ve daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır. Kariyerine Denizbank'ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi olarak başlamıştır.

Daha sonra BNP Ak Dresdner Bank'ta Pazarlama Müdürü olarak görev almıştır ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak çalışmış ve 1 Eylül 2009 tarihinde Güneş Sigorta'da Mali İşler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olmuştur.

Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Mehmet Bostan, ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü olarak atanmıştır. 5 Ağustos 2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği'ne getirilmiştir.

Daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine atanmıştır. 3 Kasım 2016 tarihinden itibaren Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Ancak, görevden alınarak yerine Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ vekaleten atanmıştır. Mehmet Bostan evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Bostan kimdir? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Türkiye Varlık Fonu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.