MasterChef 2021 İkincisi Hasan Biltekin'in Final Yemekleri Tarifi (Cannoli, Atlas, Churro)

MasterChef Türkiye 2021 final bölümüyle son buldu. İki ismin karşı karşıya geldiği final mücadelesinde şampiyon isim Eren Kaşıkçı oldu. Aylar süren mücadele sonucunda MasterChef'ten ikinci olarak ayrılan Hasan Biltekin'in final yemekleri merak edilir oldu. İşte Hasan Biltekin'in final yemekleri Cannoli, Atlas, Churro tarifleri...

tv8 yarışması MasterChef 2021 finali sonuçlandı. Jüri üyeleri Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın puanlarıyla MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı oldu. Finalde rekabet eden ve yarışmadan ikinci olarak ayrılan Hasan Biltekin hazırladığı yemeklerle jürinin karşısına çıktı.

MasterChef Hasan finalde imza tabağına "Hayat" ismini verdi. Temmuz 2021'den bu yana mücadelelere sahne olan yarışmada en dikkat çeken isimlerden olan Hasan'ın final yemekleri tarifleri de takipçilerinin merak konusu oldu.

İşte MasterChef Hasan Biltekin'in final yemekleri ve tarifleri...

Cannoli Tarifi

MasterChef finalinde Hasan'ın yaptığı Cannoli tatlısı İtalyan mutfağının en meşhur tatlılarından birisidinr. Göçmenler sayesinde ABD'de bile oldukça popülerdir. İşte Cannoli malzemeleri ve tarifi...

Cannoli Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Malzemeler

50 gr tereyağı (yumuşamış )
50 gr şeker
3 kaşık sirke
3 yumurta
2 vanilinli şeker
300 gr un
Dolgu için;

2 li paket krem şanti
300 gr labne
Kuru meyve, ceviz vb

CANNOLİ NASIL YAPILIR?

Yumurta şekerle iyice çırpılır.İçine 2 yumurta, sirke ve vanilya şeker eklenerek karıştırılır.
Un da eklenerek hamur yoğurulur. 3 saat buzdolabında bekletilir. Krem şanti sütle çırpılır içine labne eklenir.İstenirse küçük doğranmış kuru meyve eklenir. Hamur 2 mm kalınlığında açılır. 10 cm çapında daireler kesilir.

Kesilen daireler tahta kalıpların üzerine sarılıp hamurun birleşen uçlarına yumurta sürülerek bol kızgın yağda kızartılır. Kızaranlar kağıt havlu üzerine çıkarılır. Soğuyunca kalıp çıkarılır. İçine dolgu kreması sıkılır ve uçları çekilmiş ceviz vb ya da çikolataya bandırılır.

Hasan Biltekin'in jüri karşısına çıkardığı tariflerden birisi de Churro tarifidir. Churro ise İspanyol mutfağının bilinen en meşhur hamur işi tatlısıdır. İşte Churro malzemeleri ve tarifi...

Churro Malzemeleri

150 -200 gr arası un
250 ml su
125 gr tereyağı yada margarin
3 adet yumurta ( orta boy
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı mahlep ( isteğe bağlı )
Kızartmak için yağ
Bitter çikolata ( benmari şeklinde eritilmiş )
Çok hafif rondodan geçirilmiş toz şeker

Churros Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu Anlatım) - Yemek.com

CHURRO NASIL YAPILIR?

Çuros için unu eleyip mahleple karıştırıyoruz. Tencereye suyu, yağı, şekeri, tuzu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan karışımın altını kısıp yavaş yavaş unu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Bir iki dakika sonra hamur yumuşak bir hal alınca ocaktan alıp mikserle 30 saniye çırparak soğutuyoruz.

Elastik bir hal aldıktan sonra bir adet yumurta kırıp çırpmaya devam ediyoruz. Her yumurta kırışımızda iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız hamuru 15 dakika dinlendirip ağzına kalınca uç takılmış sıkma torbasına dolduruyoruz. Kızgın yağda istediğimiz uzunlukta sıkarak arkalı önlü altın sarısı renk alana kadar kızartıyoruz. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektiriyoruz. Çikolatayla yada toz şekerle servis ediyoruz.

MasterChef 2021 İkincisi Hasan Biltekin'in Final Yemekleri Tarifi (Cannoli, Atlas, Churro) ile ilgili etiketler MasterChef hasan biltekin final tarif eren
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.