LGS puan ve net hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

8. sınıf öğrencilerinin, önümüzdeki 4 yıl boyunca eğitim görecekleri liseleri belirlemek amacıyla MEB tarafından yapılan LGS sınavı 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınavın ardından, soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının da açıklanmasıyla LGS puan ve net hesaplaması araştırılmaya başlandı. İşte, LGS puan hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Ayrıntılar haberimizde...

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından 4 Haziran 2023 Pazar günü LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Sınavı 2 oturumda gerçekleştirildi. Bu çerçevede, 2023 LGS puan hesaplamasının nasıl yapılacağı ve 3 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediği merakla araştırılıyor. İşte, LGS puan hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Detaylar haberimizde... 

LGS puan ve net hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

LGS PUAN HESAPLAMA 2023

LGS sınavında ağırlıklı puan hesaplanırken her bir derse ait kullanılacak ağırlık katsayıları şu şekilde:

Türkçe - 4,

Matematik - 4,

Fen Bilimleri - 4,

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - 1,

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi - 1,

Yabancı Dil - 1

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Öğrencilerin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

LGS puan ve net hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? - Resim : 2

LGS'DE 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Sınavda alt teste ait ham puan, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

Buna çerçevede LGS puanı hesaplanırken 3 yanlış 1 doğru cevabı götürüyor.

LGS puan ve net hesaplama 2023! LGS'de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? ile ilgili etiketler LGS MEB
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.