Kredi kartı bilgileri çalındı mı? BKM açıklama yaptı!

Kredi kartı bilgileri çalındı mı? Kredi kartları ile ilgili iddialar gündeme geldi. Türkiye’de 463 bin kredi kartı bilgisinin çalınarak internetten satışa çıkarıldığı iddia edildi. BKM'den ise konuyla ilgili açıklama geldi.

Türkiye'de kredi kartı bilgileri çalındı mı? ZDNet, 463.378 adet Türkiye’de ödeme için kullanılan kart bilgilerinin çalınıp, online olarak satılmakta olduğunu iddia etti. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bir açıklama yaptı.

Güvenlik araştırmaları yapan Group-IB’den yetkililerinin ZDNet’e yaptıkları açıklamaya göre kredi kartı bilgileri, 28 Ekim ile 27 Kasım tarihleri arasında 30.000 + 30.000 + 190.000 + 205.000 şeklinde dört farklı parti halinde sızdırıldı.

Grup IB, ZDNet’e yaptığı açıklamada, “Türkiye’den gelen kartlar çok nadir bulunuyor ve sızdırılıyor.” dedi.

Kredi kartı bilgileri çalındı mı? BKM açıklama yaptı!

BKM'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Bankalararası Kart Merkezi’den (BKM) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Basına yansıyan, Türkiye’de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberler, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edilmektedir.

Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır.

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır.

Tüm kullanıcılar kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye www.bilgiguvende.com adresinden her zaman ulaşabilmektedir."

Kredi kartı bilgileri çalındı mı? BKM açıklama yaptı! ile ilgili etiketler Kredi kartı BKM çalıntı mı?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.