Kraliçe Elizabeth Uzun Yaşamayı Nasıl Başardı? 96 Yıllık Yaşamın Sırları...

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yıllık uzun yaşamının sırrı ortaya çıktı. Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan Kraliçesi yaşamının son dönemlerinde bile hem zihinsel hem de sağlıklı bir yaşam sürdürüyordu. Peki ama nasıl? Kraliçe gündelik hayatında ne yapıyordu, ne tüketiyordu? İşte detaylar...

Uzun yaşamanın sırrı başlıklı pek çok yazı hepimizin bir şekilde karşısına çıkmışştır. Özellikle 100 yaşını aşmış kimselerin neler yaptığı, neler yediği, günlük rutinleri internet sitelerinin başlıca konusu olmuştur. Bu konuda son ve en güzel örnek ise İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth oldu. 96 yıllık uzun yaşamının sırları bir bir ortaya dökülen Kraliçe Elizabeth'in gündelik hayatı, neler yaptığı ve neler yediği haberimizde.

Kraliçe 2. Elizabeth'in 70 yılı aşkın tahtta kalması dile kolay gelse de bu hükümdarlık zamanında yaşadığı baskılar, sorumluluklar ve skandallar yine de kendisini yıkamamış, son günlerinde bile zihinsel ve fiziksel olarak zinde kalmıştı. Kraliçe'nin hayatını konu alan bir kitap yazan Kozlowski, uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını aktif bir yaşam sürülmesine bağlıyor. Özellikle Kraliçe Elizabeth'in her gün tempolu yürüyüşler yapması, basit ve temek gıdalar tüketmesi ve sağlıksız alışkanlıklarının olmaması 96 yıl süren bir hayata sebep oldu.

Tabi Kraliçe'nin bu kadar yaşama bağlı olması yeterli olmadı. Geçtiğimiz yıl Edinburgh Dükü eşi Prens Philip'i kaybeden Kraliçe Elizabeth'in sağlığı hızla bozulmaya başladı.

Uzun ömürlü olmanın pek çok parametresi olsa da bunda en çok genetik yapı etkili oluyor. Kraliçe'nin annesi Elizabeth Bowes-Lyon da 101 yaşına kadar yaşamış ve o da aynı zindelikle hayatına devam etmişti.

Tüm dünyada artık inisanların omuzlarındaki yükler giderek artıyor. Ancak uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrı da burada ortya çıkıyor. Gündelik hayatın akışında yapılması gereken egzersizler, hayvanlar ve aile ile birlikte geçirilen vakit, Planlı rutinlerle beslenme ve kiloya dikkat edilmesi uzun yaşamanın en önemli etkenlerinden.

KRALİÇE ELİZABETH NASIL BAŞARDI?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, asla katı bir egzersiz programı izlemedi. Ancak günlük fiziksel aktivitelerini de ihmal etmedi. Günde iki kez Buckingham Sarayı'nda köepk gezintisi, kötü durumda olmasına rağmen at sırtında uzun yürüyüşlere devam etti. Geyik avı Kraliçenin tahta çıktığı günden bu yana aksatmadığı aktivitelerden oldu. Ölmeden önceki günlerde bile Saray bahçesinde uzun yürüyüşlerine tanık olundu.

Yapılan araştırmalar, günlük yürüyüş gibi yapılan hafif egzersizlerin bile kan basıncını ve stres seviyelerini düşürerek insanların yaşam sürelerini uzatabileceğini gösteriyor.

Beyin Sürekli Aktif Olmalı

Birçok siyasinin görevini noktaladıktan sonra sağlığının olumsuz etkilendiği görülmüştür. ingiltere Kraliçesi Elizabeth de tahtta kaldığı müddet boyunca yılın neredeyse her gününde işleriyle meşgul oldu. Kelime oyunu oynayrak, birden fazla gazete okuyarak ve yatağa romanlarıyla girerek beynini sürekli aktif bir şekilde tuttu.

Beyni aktif tutmak, bunamayı önlemenin en iyi yollarından biri olarak biliniyor. Genç kalmanın en büyük sırlarından birinin de yarından pozitif beklentilerimizin olması, hayatın devam ettiğini, yaş alsak da kendimizin içinde bulunduğu ve hayat akışını yönetebilecek ufak dokunuşlarla, yaşamın daha sağlıklı ve mutlu devam edebileceğini hissetmeyi motto olarak kabul etmemiz gerekiyor.

 

 

Kraliçe Elizabeth Uzun Yaşamayı Nasıl Başardı? 96 Yıllık Yaşamın Sırları... ile ilgili etiketler uzun yaşamanın sırrı kraliçe elizabeth
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.