KPSS lisans sınavında kalem silgi veriliyor mu?

Hafta sonunda 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan KPSS lisans sınavında adaylar ‘Kalem ve silgi verilecek mi?’ sorusunun cevabını arıyor. Peki, KPSS sınavında kalem ve silgi veriliyor mu? İşte detaylar…

ÖSYM tarafından 81 il genelinde tertip edilecek olan KPSS lisans sınavı, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav salonlarına alınacak olan adaylar ise yanlarında kalem ve silgi götürüp götürmeyeceklerini öğrenmek istiyor. Peki, KPSS lisans sınavında kalem ve silgi verilecek mi?

KPSS SINAVINDA KALEM VE SİLGİ VERİLİYOR MU?

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

Gerekli olan kimlik kontrollerinin yapılmasının hemen ardından salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtımı sağlanacaktır.

Kalem dışında metal aksamlı malzeme kullanacak olan adaylar ise, sınav merkezinde ÖSYM tarafından hazırlanacak her türlü kablolu-kablosuz iletişimi kesilmiş sınav salonlarında sınava alınacaklardır.

 

KPSS lisans sınavında kalem silgi veriliyor mu? ile ilgili etiketler KPSS Lisans kalem silgi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.