Korona virüsü mü yoksa pompalanan korkusu mu daha etkili? İşte işin aslı...

“Şu an gripten ölme ihtimaliniz korona virüsten ölme ihtimalinizden 300 kat daha fazla” diyerek yüreklere su serpen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin, vatandaşları hijyenlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 3 bine yakın kişinin ölümüne neden olan korona virüsü ile ilgili olarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin'den rahatlatan bir açıklama geldi.

"KORONA VİRÜSÜ UZUN YILLARDIR VAR"

Prof. Dr. Şahin, korona virüsü ile belirli güçler tarafından korku pompalaması yapılarak insanların yönetilmeye çalışıldığını belirtti. Korona virüsünün uzun yıllardır var olduğunu ve grip, sıtma gibi hastalıklar nedeniyle şu anda daha fazla insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Şahin, “Şu an gripten ölme ihtimaliniz korona virüsten ölme ihtimalinizden 300 kat daha fazla” ifadelerini kullandı.

Korona virüsü mü yoksa pompalanan korkusu mu daha etkili? İşte işin aslı...

Açıklamasına korona virüsünü tanıtan Prof. Dr. İdris Şahin, “Korona virüsü öncelikle bir DNA virüsü. Ne demek peki bu? DNA virüsleri dünyada mutasyonlarıyla meşhur olan kendilerini yenileyebilmeleriyle meşhur olan bir virüstür. Aynı zamanda enfeksiyon yapması çok kolay olan enzim yapısını kaybetse bile hücrelere girdiği zaman çok kolay enfeksiyon yapabilen bir virüstür. Grip de aslında bu anlamda popüler virüslerden bir tanesi. Bu virüs ilk defa 1937'de kuşlarda fark edildi. Bu geçen 70 yılda biz korona virüsünün sadece kuşlarda değil diğer memeli birçok canlıda da görüldüğü fark ettik. İnsanlarda ilk defa 1960 yılında görüldü. Genellikle kışın ve ilkbaharın başlangıcında görülür. Tam şu anda görüldüğü zaman dilimindeyiz. Genelliklede insanlarda nezleye neden oluyor. Hapşırma, burun akıntısı, halsizlik, hafif ateş, gözlerde kızarma gibi belirtiler veriyor. Zaten normalde nezle vakalarının yüzde 30'u korona virüsünden kaynaklanıyor. Özellikle yaşlı hastalarda, bebeklerde, KOAH hastalarında, gebelerde ve kanserli hastalarda ağır seyreden bir virüs” dedi.

Korona virüsü mü yoksa pompalanan korkusu mu daha etkili? İşte işin aslı... ile ilgili etiketler Çin Koronavirüs Korona salgın grip
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.