Kış çayı nasıl yapılır? Bu soğuk havalarda hastalıklara elveda!

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte içimizi ısıtan yeni tarifler araştırılmaya başlandı. Bu tariflerden biri de kış çayı. Farklı çeşitleri olan kış çayının en önemli özelliği, içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun direnç kazanması. Bu sebeple, kış çayı tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, kış çayı nasıl yapılır? İşte içinizi ısıtacak kış çayı tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Özellikle ıhlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, nane, karanfil gibi bitkiler ve portakal, limon, elma, ayva gibi meyveler kullanılarak hazırlanan kış çayı, bal, zencefil ve karanfil ile tatlandırıldığında kuvveti bir antioksidan haline gelir. Havaların iyice soğumasıyla birlikte, içimizi ısıtacak alternatifler merakla araştırılmaya başlandı.  Peki, kış çayı nasıl yapılır? İşte içinizi ısıtacak kış çayı tarifi! Detaylar haberimizde...

Kış çayı nasıl yapılır? Bu soğuk havalarda hastalıklara elveda!

KIŞ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Buharı üstünde sıcak kış çayları damak tadına uygun aromatik tatlara hazırlanabilir. Hazırlanışı kişinin tercihine göre değişiklik göstermektedir. Ancak önerilebilecek bu harika karışım sizi bütün hastalıklardan koruyacak:

 - Yenibahar tohumu 

 - Kök halinde bir adet havlıcan 

 - Zencefil 

 - Karanfil 

 - Çubuk tarçın 

- İsteğe göre kuşburnu ve limon da eklenebilir

 Bu malzemeler bir çaydanlığa alınarak 1.5 litre suyla beş dakika kaynatılmalıdır.  Çayı fincana koyduktan sonra bal veya pekmezle tatlandırıp içilebilir. Bu çayın vitamin oranı oldukça yüksek olduğu için kış boyu içildiği taktirde vücuttaki ısı dengesini sağlar. 

 

Kış çayı nasıl yapılır? Bu soğuk havalarda hastalıklara elveda! ile ilgili etiketler kış kış çayı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.