Kılıçdaroğlu: Hükümet, Esed ile görüşsün!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye krizinin çözümü için Esed rejimiyle temas kurulması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"CHP kurultayı Türkiye'ye nefes aldırmıştır. CHP'yi yönetenler atama ile değil seçimle iş başına gelir. Biz gerçek anlamda bir demokrasi şölenini gerçekleştirdik. CHP'yi diğer partilerle karıştırmamak lazım. Demokrasi kültürümüz var. İlk kez parti meclisine bir onur üyesi seçtik. O da Enis Berberoğlu oldu.

Türkiye Suriye'de barışın temelini atmak istiyorsa Esed ile temasa geçmeli, Suriye'nin sahibi belli. Gidin Esed'e Suriye'de ne kadar terör örgütü varsa birlikte temizleyelim deyin. Bu hepimizin çıkarlarına hizmet eder.

Ekonomide ciddi sorunlar yaşanıyor. İnsanlar bugün çaresizliklerini kendilerini yakarak anlatabiliyor, gelinen duruma bakın. Türkiye ekonomisini düzeltmek için ciddi bedeller ödedi. Bir kişinin kendisini yakması gazete ve televizyonlarda haber dahi olmuyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz olan kişi yasadışı alana davetiye çıkaran kişidir.

TBB ÜYELERİNE DESTEK

Türk Tabipleri Birliği üyeleri serbest bırakıldı. Savaş halk sağlığı sorunu demişlerdi. Başka bir şey söyledikleri yok. Sabaha karşı baskın düzenlendi. 12 Eylül'de 517 idam kararı verildi. TTB idama karşı bildiri yayınladı. TTB bu bildiriyi yayınladı ve aynı zamanda cumhurbaşkanı, başbakana ve TBMM üyelerine gönderdi. Savcı soruşturma açtı, üyeler gözaltına alındı, davalar açıldı. Sıkıyönetim mahkemelerinde bunların tamamı beraat etti. Tarih TTB'yi haklı çıkardı. Rahmetli Ecevit geldi idamı kaldırdı.

"BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Erdoğan bir türlü dilini kontrol edemiyor. Ey bay Kemal diyor, buyur Recep Bey... Şimdi kongre yapıyorsun diyor, PKK/PYD terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla diyor. Ben Anadolu'nun yiğidiyim. Hiç endişem yok, açıklayacağım şimdi. 50 sefer söyledim, bir daha söyleyeyim bunlar terör örgütüdür.

Kılıçdaroğlu: Hükümet, Esed ile görüşsün! ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.