İzmir Bombasını Hiç Yediniz Mi? İzmir’liler Çok Şanslı! Ama Bir de Böyle Deneyin! Farkı Görün

İzmir bombası içi çikolata kaplı dışında ince bir hamurla yapılmış tatlıdır. Çıtır çıtır hamur ve içinde bomba bir çikolatayla ağzınıza enfes bir tat yayılır. Bomba adını ağızlarda yarattığı enfes tattan alır. İzmir bombası son zamanlarda tüm mutfakların vazgeçilmezi olmuş bir lezzettir. Anlatılan bu tatlı 8 kişiliktir ve tahmini hazır olma süresi 35 dakikadır. Denemeyenlerin denemesini tavsiye ederiz.

İzmir bombası içi çikolata kaplı dışında ince bir hamurla yapılmış tatlıdır. Çıtır çıtır hamur ve içinde bomba bir çikolatayla ağzınıza enfes bir tat yayılır. Bomba adını ağızlarda yarattığı enfes tattan alır. İzmir bombası son zamanlarda tüm mutfakların vazgeçilmezi olmuş bir lezzettir. Anlatılan bu tatlı 8 kişiliktir ve tahmini hazır olma süresi 35 dakikadır. Denemeyenlerin denemesini tavsiye ederiz.

İzmir Bombasını Hiç Yediniz Mi? İzmir’liler Çok Şanslı! Ama Bir de Böyle Deneyin! Farkı Görün

Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı un (Kıvamı istediğiniz gibi olmazsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.)

İç harcı için:

Sürülebilen çikolata

Hazırlanışı

Tatlımızın hamurunu yapmak için bir kabın içine ılık suyu, sıvı yağı, vanilyayı ve şekeri ekledikten sonra ele yapışmayacak bir hamur kıvamı elde edene kadar azar azar unumuzu ekleyip yoğuralım. Hamurumuzu istediğimiz kıvama getirdikten sonra üzerini streç filmle kapatalım ve 20 dakika dinlenmeye bırakalım.

İzmir Bombasını Hiç Yediniz Mi? İzmir’liler Çok Şanslı! Ama Bir de Böyle Deneyin! Farkı Görün - Resim : 2

Dinlenmiş hamurumuzu tezgahın üstüne koyup rulo haline getirelim ve bir bıçak yardımıyla 18 parçaya ayıralım. Ardından fırınımızı ısıtmak için açalım. Kestiğimiz parçaları küçük küçük top haline getirdikten sonra birini alıp elimizle bastırarak genişletelim. Daha sonra oklava yardımıyla hamurumuzu ince bir hale getirene kadar açalım.

Açtığımız hamurumuzun ortasına ayarladığımız çikolatadan bir kaşık koyup bohça halinde kapatalım. Hamuru kapatırken açıklık bırakmayın yoksa çikolatanızın akıp gitmesine sebep olur. Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı koyalım. Hazırladığımız İzmir bombalarını büzük kısmı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsimize dizelim. İster bir tepsiye sıkıştırın ister iki tepsiye koyun.

İzmir Bombasını Hiç Yediniz Mi? İzmir’liler Çok Şanslı! Ama Bir de Böyle Deneyin! Farkı Görün - Resim : 3

Ama işleminizi hızlıca yapın çünkü bekledikçe hamurumuz genişliyor. İzmir bombamızı fırına verelim ve 220 dereceye ayarlayalım. 5-6 dakika kadar pişirelim.

Servis Şekli

Soğumadan servis edelim. Tatlıyı, çikolatası donmaması için buzdolabında saklamaktansa dışarda tutmanızı tavsiye ederiz. Herkese afiyet olsun. 

İzmir Bombasını Hiç Yediniz Mi? İzmir’liler Çok Şanslı! Ama Bir de Böyle Deneyin! Farkı Görün ile ilgili etiketler İzmir bombası
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.