İşte Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini planlayan grup! CHP lideri ABD yönetimiyle nasıl temas kurdu?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasının yankılarını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepki çeken ABD ziyaretinin perde arkası ile Kılıçdaroğlu’nun ABD yönetimiyle planlarını masaya yatırdı.

‘’MEHMET ALİ ÇELEBİ’NİN AK PARTİ’YE GEÇİŞİ ÇOK ŞAŞIRTMADI’’

Ceyhun Bozkurt, ‘’Çelebi'nin politik çizgisi; HDP'ye bakış açısı, güvenlik ve terörle mücadele meselelerinde AK Parti'nin izlediği yola benziyor. Çelebi aslında CHP'den aday olunca herkes şaşırmıştı. CHP'de benzer bir paradigma değişimi yaşanmıştı. PKK'yla müzakere yakın bir dile dönüş yapmıştı. Çelebi'nin AK Parti'ye geçişi çok şaşırtmadı. CHP'de mücadele verilecek bir zemin yoktu. Kritik noktalar belli yapılar tarafından ele geçirilmişti.

‘’CHP İLE ABD YÖNETİMİ ARASINDA DOLAYLI OLARAK TEMAS KURULUYOR’’

Kılıçdaroğlu’dan ABD’ye ziyaret, hoş bir ziyaret olmadı. CHP içinde de tartışılıyor, çok rahatsız olan var. Tarihte seçim öncesinde böyle bir icazet durumu hiç olmamıştı. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin aslında ABD'den davet aldığı için olduğu iddiaları var. Kılıçdaroğlu 'ABD yönetimiyle görüşmeyeceğim' diyor. Muhtemelen dolaylı olarak ABD yönetimiyle temas kuruluyor. Kılıçdaroğlu'nun bu kritik ziyaretinden Oğuz Kağan Salıcı, Faik Öztrak gibi CHP'nin ağır toplarının haberi yok. Bu gizli planlamayı kim organize etti. Kılıçdaroğlu'nun iletişim stratejisinin arkasında Akan Abdulah isminin olduğu ortaya çıktı. ABD ziyaretinin perde arkasındaki isimlerinden biri de bu kişi. Akan Abdulah'tan CHP içinde kendini sosyalist tanımlayan kesim çok rahatsız. O yüzden bu geziye Amerikancılık yapılıyor diye CHP içinde eleştiriler var.

‘’KILIÇDAROĞLU CENTER FOR AMERICAN PROGRESS VE GERMAN MARSHALL FUND İLE ABD POLİTİKALARIYLA UYUMLU ÇALIŞMALARI KONUŞUYORLAR’’

Center For American Progress ile görüşmek dolaylı olarak ABD yönetimiyle görüşmektir. Kılıçdaroğlu'nun 'Dış politikayı 180 derece değiştireceğim' politikasının detayları konuşuluyor. Center For American Progress ve German Marshall Fund ile ABD politikalarıyla uyumlu çalışmaları konuşuyorlar.’’ ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini planlayan grup! CHP lideri ABD yönetimiyle nasıl temas kurdu? ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu ABD ABD yönetimi Center For American Progracy German Marshall Fund

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.