IRAK’IN KUZEYİNDEKİ PKK SALDIRILARI NEDEN, NASIL ARTTI? ABD’NİN YENİ PLANI NE?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Irak'ın kuzeyindeki PKK saldırısının perde arkası ile güvenlik şeridiyle ilgili son gelişmeleri ve güvenlik toplantısının ardından ‘teröristan’ vurgusunu masaya yatırdı.

Bozkurt, ''PKK demek PYD, ABD, İsrail, Avrupa Birliği demektir. ABD'nin özel unsurlarının bu tür saldırılarda görev aldığını düşünüyorum. Türkiye 'kurulacak olan kürt devleti değildir, kürtlere de zarar verecek olan bir teröristandır.'' değerlendirmesinde bulundu.

Bozkurt ve Özkan'ın canlı yayın konuğu Emekli albay Mithat Işık oldu. 

''BU OPERASYONLARLA TÜRKİYE'DEKİ İÇ CEPHEYİ DE ZAYIFLATMAK İSTİYORLAR''

PKK/PYD'nin operasyonlarıyla asıl planı gözler önüne seren Işık, ''ABD, Suriye Demokratik Güçler adı altında maskelediği PKK/PYD'ye eğitim vermeye başladı. Hatta her türlü arazi şartlarında eylem yapma kabiliyeti kazandırdı. ABD'nin esas amacı Türkiye'nin dikkatini Irak'ın kuzeyine çekmektir. Böylece ABD, Suriye'de daha rahat hareket edecektir. Bu operasyonlarla Türkiye'deki iç cepheyi de zayıflatmak istiyorlar. 

''TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN IRAK'IN KUZEYİNDE, SURİYE'DE VE KIBRIS'TA BULUNMAK ZORUNDAYIZ''

Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de ve Kıbrıs'ta bulunmak zorundayız. Başta ABD olmak üzere İngiltere ve Fransa gibi ülkeler Türkiye'yi kendi sınırları içine hapsetmek istiyor. Güneydeki komşularımızla irtibatımızı kesmek istiyorlar. Bu amaçları ortadan kaldırmak için operasyon yapmak zorundayız. Bölgeye operasyon yapıp dönersek çekildiğimiz zaman boş kalan yere Irak, Suriye ve İran'dan teröristler geri gelebilir. Gidip vurup geri dönme dönemi artık geçti. Türkiye'nin Irak'ta büyük projeleri var. Basra Körfezi üzerindeki ticaret yolu Türkiye'den geçecek.

''DAHA İLERİ AŞAMAYI TUTACAĞIZ. BELKİ SİNCAR'A OPERASYON YAPACAĞIZ, MAHMUR KAMPINI KAPATTIRACAĞIZ''

Bölgede ABD'nin kara gücü PKK/YPG terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Daha ileri aşamayı tutacağız. Belki Sincar'a operasyon yapacağız, Mahmur kampını kapattıracağız. Bölgede yollar, tüneller yapıldı. yakında sınır ticareti başlayacak. Orta Doğu ticaretinin Türkiye'den yapılması sağlanacak. orada hiçbir lojistik sorunumuz olmayacak.'' sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

IRAK’IN KUZEYİNDEKİ PKK SALDIRILARI NEDEN, NASIL ARTTI? ABD’NİN YENİ PLANI NE? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Irak PKK Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.