iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır? iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma!

Günümüzde, mobil cihazlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Özellikle iPhone kullanıcıları için bu, günlük işlerini hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek anlamına geliyor. Bu özelliklere örnek ve çok kullanışlı olan Chrome adres barı yeri değiştirme ayrıntıları merak ediliyor. Peki, iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır? Chrome adres barının yeri nasıl değişir? İşte iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma!

Chrome tarayıcısının adres çubuğunun ekranın üst kısmında bulunması, bazen kullanıcılar için rahatsızlık yaratabilir. Neyse ki, Google'ın popüler internet tarayıcısı Chrome, bu sorunu çözmek için yeni bir özellik sunuyor. Artık Apple iPhone kullanıcıları, Chrome'un adres çubuğunu ekranın altına taşıyabilirler. iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır? Chrome adres barının yeri nasıl değişir? İşte iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma!

iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır? iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma!

Chrome adres barının yeri nasıl değişir?

Yeni özellik ilk kez bu yılın başlarında Chrome'un beta sürümünde keşfedildi, ancak şimdi Chrome 119 sürümüyle herkes için kullanılabilir hale geldi. Adres çubuğunun ekranın altına taşınması, özellikle Apple'ın Safari tarayıcısındaki benzer görünüme sahip olacak.

iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır?

Varsayılan olarak Chrome, adres çubuğunu ekranın üst kısmına yerleştiriyor. Ancak artık kullanıcılar, bu çubuğu kolayca ekranın altına taşıyabilirler. İşte nasıl yapılacağı:

  1. İlk adım olarak, iPhone'unuzda Chrome uygulamasını açın.

  2. Ardından, adres çubuğuna uzun süre basın. Bu, size yeni bir seçenek sunacaktır: 'Bağlantıyı Kopyala' seçeneği yanında 'Adres Çubuğunu Alta Taşı' seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda, adres çubuğu artık ekranın alt kısmında görünecektir.

Bununla birlikte, Google, bu seçeneği Chrome ayarlarında da sunuyor. Bu yöntem, kullanıcıların alt çubuktaki üç nokta menüsüne dokunmalarını ve 'Ayarlar' bölümüne gitmelerini gerektirir. Ardından, 'Adres Çubuğu' seçeneğine tıklayarak, adres çubuğunu üst veya alt kısmına taşıma seçeneğine sahip olursunuz. İşlemi tamamlamak için sağ üst köşede bulunan 'Tamam' düğmesine tıklayabilirsiniz.

iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma!

Eğer yukarıda bahsedilen seçenekler iPhone'unuzda henüz görünmüyorsa, Chrome uygulamanızı güncellemeyi deneyebilir veya Google'ın bu özelliği aşamalı olarak kullanıma sunduğu bir süre bekleyebilirsiniz. Bu özellik, Chrome tarayıcısını kullanan iPhone kullanıcıları için elverişli bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor ve adres çubuğunu ekranın altına taşıyarak daha kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Artık web adreslerini yazarken ekranın üst kısmına uzanmak zorunda kalmadan, bu işlemi daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Chrome'un bu güncellemesi, iPhone kullanıcılarının tarayıcılarını kişiselleştirme ve kullanım deneyimlerini iyileştirme konusundaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

iPhone'larda Chrome adres barını aşağı alma nasıl yapılır? iOS'ta Chrome adres barını aşağı taşıma! ile ilgili etiketler IOS iPhone Google Chrome
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.