iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhonelara yüklenir?

Apple, dün akşam düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2022) iOS 16'yı tanıttı. iPhone 14 ile çıkacağı bilinen ve henüz beta aşamasında olan iOS 16'nin beta sürümünün nasıl indirilebileceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhone'lara yüklenir? Ayrıntılar haberimizde...

Dün akşam düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2022) Apple, iOS 16'yı tanıttı. Yapılan haberlerin ardından, henüz beta aşamasında olan iOS 16'nın nasıl indirileceği, özelliklerinin neler olduğu ve hangi iPhone modellerine yüklenebileceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhone'lara yüklenir? Detaylar haberimizde... 

iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhonelara yüklenir?

Dün akşam 20.00'de başlayan etkinlikte Apple, kendi yazılımlarının yeni sürümlerini tanıttı. Bu yazılımlar arasında en çok merak edilen ise iOS 16 oldu.

iOS 16 ÖZELLİKLERİ NELER?

-Apple'ın iOS işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümü, önemli geliştirmeler içeriyor.

-iPhone ekranlarında artık iOS 16 ile birlikte kilit ekranı değişiyor. İlk olarak duvar kağıdınızda derinlik modu olacak. Bu özellikle birlikte, duvar kağıdınızda bir yüz veya kişi varsa, saat gibi yazıların önünde yer alacak.

-Öte yandan kullanıcılar, artık kilit ekranına widget ekleyebilecek. Bu widget’lar arasında takvim uygulaması, hava durumu ve yapılacaklar listesi gibi seçenekler de var.

-iOS 16 güncellemesi ile birlikte, Mesajlar uygulaması da tamamen yenileniyor. Mesajlar uygulamasında artık gönderilmiş mesajları düzenleyebileceksiniz.

-SharePlay isimli yeni özellik sayesinde kullanıcılar, arkadaşlarıyla birlikte beraber dizi izleyebilecek veya müzik dinleyebilecek.

-iOS 16 ile birlikte Güvenlik Kontrolü adı verilen yeni bir özellik geliyor. Bu araç sayesinde kullanıcıların kişisel güvenliği daha fazla korunacak.

-Bildiğiniz gibi günümüzdeki birçok ilişkide insanlar birbirleriyle şifrelerini ve konumlarını kolayca paylaşıyorlar ancak bu çoğu zaman bir sorun haline gelebiliyor.

-Apple’ın yeni Acil Durum butonu ile birlikte tüm hesaplara erişim tamamen kesilebilecek.

-Bu da istemediğiniz kişilerle konumunuzun paylaşılmasını ve onların hesaplarınıza erişmesini engelleyecek.

-Ayrıca bu butona bastığınızda diğer tüm cihazlarda açık olan iCloud hesaplarınız kapatılacak.

-Apple’ın yeni Acil Durum butonu ile birlikte tüm hesaplara erişim tamamen kesilebilecek.

-Bu da istemediğiniz kişilerle konumunuzun paylaşılmasını ve onların hesaplarınıza erişmesini engelleyecek.

-Ayrıca bu butona bastığınızda diğer tüm cihazlarda açık olan iCloud hesaplarınız kapatılacak.

iOS 16 HANGİ IPHONE MODELLERİNE GELECEK?

Şirket, her ne kadar iOS 16 güncellemesini eylül ayındaki iPhone 14 modelleriyle birlikte piyasaya sürecek olsa da güncellemenin hangi modellere geleceği belli oldu.

iOS 16 NASIL İNDİRİLİR?

iOS 16 güncellemesi henüz beta aşamasında. Bu sebeple geliştiricilere özel olarak hazırlandığı için bazı sorunları da barındırıyor. Yine de, iOS 16'nın çıkmasını beklemek istemiyorsanız buraya tıklayarak iOS 16 beta sürümünü indirebilirsiniz. Verilen linke tıkladıktan sonra şu adımları uygulayın:

1. iOS Beta Profile bölümündeki "ınstall profile" seçeneğine tıklayınız.

iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhonelara yüklenir? - Resim : 2

2. Ardından gelen bilgilendirme ekranındaki "ınstall Anyways" seçeneğine tıklayarak iOS 16 kurulum işlemlerini başlatabilirsiniz.

iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhonelara yüklenir? - Resim : 3

iOS 16 Beta nasıl yüklenir? iOS 16 özellikleri neler? Hangi iPhonelara yüklenir? ile ilgili etiketler Apple iOS 16
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.