IMEI yılbaşında sıfırlanır mı? Yurtdışı telefonlar yılbaşında açılıyor mu?

Yurtdışından getirilen telefonlar için geçici IMEI uzatma kararı sonrasında yılbaşı detayı dikkatlerden kaçmadı. Pasaportsuz bir şekilde yurtdışından telefon getirenler için IMEI yılbaşında sıfırlanıyor mu sorusu akıllara geldi.

Yurtdışından telefon alındığı zaman bunu IMEI kayıtsız bir şekilde 120 gün kullanım hakkı bulunmakta. Bu süreden sonra kesinlikle telefonun açık kalması için pasaport kaydı gerekmektedir. Ancak son dönemde yurtdışı iPhone satışlarında yaşanan patlama ile birlikte IMEI uzatma krizi herkesi şaşkına çevirdi.

IMEI Numarası Yılbaşında Sıfırlanıyor Mu?

Sahibinden ya da LETGO başta olmak üzere ülkemizde yer alan bazı satış platformlarında çift SIM kart girişine sahip olan iPhone’ler kapalı bir kutu içerisinde Türkiye’deki resmi fiyata kıyasla çok uygun bir ücrete satılmaktadır.

IMEI yılbaşında sıfırlanır mı? Yurtdışı telefonlar yılbaşında açılıyor mu?

Her SIM kart yuvasının ayrı bir IMEI numarası bulunduğu için bir telefonu kutusundan çıkardığınız andan itibaren 120 gün süresince kullanabilmektesiniz. 120 gün süre dolduğunda ise IMEI süresi bittiğinden dolayı kayıt yaptırmazsanız “Servis Yok” uyarısı ile karşılaşmaktasınız.

Telefonu kullanıma devam etmek için tek yapmanız gereken SIM kartı yuvasından çıkardıktan sonra hemen arkasında bulunan ikinci girişe takmanız yeterlidir. Böylece hemen ikinci IMEI devreye girecektir.

Bu şekilde 120 gün + 120 gün = 240 gün boyunca telefonunuzu sorunsuzca kullanabileceksiniz.

IMEI yılbaşında sıfırlanır mı? Yurtdışı telefonlar yılbaşında açılıyor mu? - Resim : 2

Bu sürede tamamlandığında yapılacak şeyler şöyledir:

• Pasaport kaydı yaptırarak yasal olarak devam etmek
Yılbaşına kadar beklemek
• Geçici IMEI kaydı yaptırmak

BTK tarafından tanımlanan 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerlidir. Yani yılbaşında IMEI kullanım hakkınız sıfırlanacak ve telefonunuz geri açılacaktır. Böylece 120 + 120 gün şeklinde kullanıma devam edebileceksiniz.

IMEI yılbaşında sıfırlanır mı? Yurtdışı telefonlar yılbaşında açılıyor mu? ile ilgili etiketler IMEI Yılbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.