ilk cemre ne zaman düşecek 2022? Birinci cemre ne zaman?

2022 yılına girmemizle birlikte, halk arasında yıllardır devam eden inanışaya göre doğayı renklendirecek olan ilk cemrenin ne zaman düşeceği büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. Peki, ilk cemre ne zaman düşecek 2022? İşte ilk cemre tarihi! Ayrıntılar haberimizde...

Cemre, halk takviminde baharın gelişi ve havaların ısınmasının müjdecisi olarak biliniyor. İnanışa göre, birer hafta arayla önce havaya, sonra suya ve daha sonra da toprağa düşüyor. 2022'ye girmemizin ardından ilk cemrenin hangi tarihte düşeceği araştırılıyor. Peki, ilk cemre ne zaman düşecek 2022? İşte ilk cemre tarihi! Detaylar haberimizde...

ilk cemre ne zaman düşecek 2022? Birinci cemre ne zaman?

2022 YILINDA CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE HAKKINDA

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

"cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

ilk cemre ne zaman düşecek 2022? Birinci cemre ne zaman? ile ilgili etiketler cemre 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.