İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL kira yardım parası veriliyor! İşte, kira yardımı başvurusu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kira destek ödemeleri devam ediyor. Diğer taraftan, önceden başvuru yapanların hesaplarına 1.500 TL yatırıldı. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru süreci devam ediyor. Başvurular onaylandığında ise destek ödemeleri hesaplara aktarılıyor. İşte, kira yardımı başvurusu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri devam ediyor. Diğer taraftan, önceden başvuru yapanların hesaplarına 1.500 TL yatırıldı. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvuru süreci devam ediyor. Başvurular onaylandığında ise destek ödemeleri hesaplara aktarılıyor.

Tüm bunlara ek olarak, Temmuz 2022 ayında parasını almayan vatanşların PTT üzerinden destek ödemesini alabileceği belirtildi. Diğer taraftan, kentsel dönüşüm çerçevesinde evlerini yeniletmek isteyen vatandaşlara devlet tarafından kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, deprem dayanıklılık riski bulunan ev ve iş yerlerinin de kentsel dönüşüm faaliyetlerinden yararlanabilecekleri bildirildi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL kira yardım parası veriliyor! İşte, kira yardımı başvurusu...

KİRA YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER.

Kira desteği alabilmek için başvuru sahiplerinin bazı belgeleri temin etmesi gerekiyor. Gerekli belgeler ise şu şekilde:

-Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

-Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesinin ilgili birimlerine iletilmesi zorunlu tutulmuştur,

-Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

-Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

-Hak sahibi ya da velinin Ziraat Bankası’nda hesabı olduğuna dair hesap cüzdan fotokopisi örneği,

-2021 kentsel dönüşüm kira yardımı sürecinde başvuru sahiplerine herhangi bir fatura düzenlenerek, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanarak belgelenmesi gerekir.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL kira yardım parası veriliyor! İşte, kira yardımı başvurusu... - Resim : 2

Başvurunuz onaylandığında ise başvuru esnasında verdiğiniz IBAN numarasına destek ödemeniz yatırılacaktır.

Daha öncesinde başvurusu kabul edilen ancak parasını henğz almayan vatandaşların ise yarından itibaren PTT şubelerinden paralarını alabileceği aktarıldı.

KİRA ÖDEMESİ NE KADAR?

e-Devlet üzerinden yapılan başvurular kapsamında başvurusu kabul edilen vatandaşlara 18 ay boyunca 750 lira ile 1.500 lira arasında değişen rakamlarla kira yardımı yapılmaktadır.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL kira yardım parası veriliyor! İşte, kira yardımı başvurusu... ile ilgili etiketler PTT Sosyal Yardım kira yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.