İhtiyaç sahibi dar gelirli ailelere karşılıksız 1300 lira kira yardımı! İşte e-Devlet kira yardımı başvuruları

İhtiyaç sahibi ve yoksul ailelere aylık geri ödemesiz 1300 liraya kadar kira yardımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik gerçekleştirilen sosyal yardımların başvuruları sık sık sorgulanıyor. İşte, kira yardımı için başvuru şartları…

İhtiyaç sahibi ve yoksul ailelere devlet kurumları zor günler geçiren vatandaşlar için her ay karşılıksız ve geri ödemesiz kira yardımı gerçekleştiriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan yardımlarda birçok ailenin gıdadan elektrik ve doğal gaz faturasına, eğitimden barınmaya kadar pek çok ihtiyacına destek veriliyor.

Dar gelirli ailelerin esas ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarını karşılamak kimi zaman olanak sağlamıyor. Maddi yönden zorluk çeken bazı aileler sağlıksız evlerde yaşayabildiği gibi parasal sıkıntılarda çektiklerinden kiralarını bile ödemekte sorun yaşayabiliyor. Bu sorunların ortadan kaldırılabilmesi adına da evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dar gelirli ailelere kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Kira Yardımı

Sosyal yardımlar konusunda adımlarını atan devlet yetkilileri “muhtaç ailelere yardım” adı altında sorumluluklarını yerine getiriyor. Bununla birliktede de Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı bünyesinde yardım modelleri karşımıza çıkıyor. Muhtaç durumdaki aileler önceden tespit edilerek bunlara her ay kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Karşılıksız olan bu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı doğrultusunda kira yardımı hizmeti adına altında müracaat eden kişilerin sağladıkları şartlar doğrultusunda kendilerine veriliyor.

Kira Yardımı Alabilmek İçin Gereken Başvuru Şartları

• Sigortalı olmamak
• Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
• Mal varlığına sahip olmamak
• Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
• Düzenli bir gelire sahip olmamak

Kira Yardımı

Kira Yardımı Ne Kadar?

İstanbul-İzmir- Ankara: 1300 TL
Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL
Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
Bolu, Bingöl: 715 TL

İhtiyaç sahibi dar gelirli ailelere karşılıksız 1300 lira kira yardımı! İşte e-Devlet kira yardımı başvuruları ile ilgili etiketler Sosyal Yardım kira yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.