İETT, metrobüs, marmaray ve metro ayakta yolcu yasak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları sonrasında artan koronavirüs vakaları akabinde toplu taşımada ayakta yolculuk yapmanın yasaklandığı belirtilmişti. Vatandaşlar ise şimdi İETT, metrobüs, marmaray ve metro da ayakta yolcu yasak mı? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında toplu taşımada ayakta yolculuk yapmanın yasaklandığını söyledi. Erdoğan, koronavirüs salgının ülkemizi tehdit ettiğini ve bu nedenle de toplu taşımada ayakta yolcu alımına izin verilmeyeceğini söyleyerek, riskli illerde kapasite sınırlamasına gidilebileceğini belirtti.

Bu nedenle bazı illerde toplu ulaşımımın yükünü çeken İETT, metrobüs, marmaray ve metro da ayakta yolcu alımının yasaklandığını ifade etti.

İETT, METROBÜS, MARMARAY VE METRODA AYAKTA YOLCU YASAK MI?

* Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Riskli illerde kapasite sınırlamasına gidilebilecektir. Esnek mesai yaygın şekilde tatbik edilecektir.

* Maske kullanımı başta olmak üzere kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir.

* Kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı bir şekilde denetlenecektir.

* İçişleri Bakanlığımız yayınladığı genelgelerle salgın tedbirlerinin en iyi şekilde uygulanmasını sağlamıştır. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki asıl iş vatandaşlarımızın kendinde bitiyor.

İETT, metrobüs, marmaray ve metro ayakta yolcu yasak mı? ile ilgili etiketler toplu taşıma yasak
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.